Frakt och gods

För lastfordon och lastgods, exempelvis oledsagade personbilar (bil utan förare), gäller särskilda priser och villkor. Lastfordon och gods bokas på avgångar med SF 1500 och SF 1650 (stora snabbfärjan).

Följande fordon bokas via fraktbokningen:

  • Tung lastbil oavsett längd

  • Lätt lastbil över 9 m

  • Traktorer och lantbruksredskap

  • Oledsagade fordon (utan förare)

  • Fordon som behöver assistans av stuveriets maskiner

Priser

Det aktuella fraktpriset är 181:25 kr/längdmeter inkl. moms. Lastnings- och lossningsavgift tillkommer i vissa fall, exempelvis för oledsagade fordon. Personbiljett för chaufför tillkommer. Det aktuella priset för frakt av en personbil utan förare är 1366:76 kr inkl. moms. Notera att bilen behöver vara påställd och fullt körbar. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Betalning av fraktbokning

Du kan betala i förväg med kort på vår hemsida. När du har gjort en fraktbokning loggar du in med ditt bokningsnummer och det telefonnummer du angivit på bokningen. Klicka på "betala" i högermenyn och logga in med bokningsnummer. Du kan också betala med kort vid samtliga terminaler. Kontant betalning i Visby kan endast ske vid kassan i terminalen. Övriga terminaler är kontaktfria. Observera att vi tar ut en expeditionsavgift på 100 kr vid betalning mindre än 1 timme innan avresa.

Att tänka på inför kontakt med fraktbokningen

• Vi behöver ett registreringsnummer på fordonet, och ser helst att detta anges redan vid bokning.
• Uppgift om längd, tjänstevikt och ev. lastvikt på fordonet skall anges vid bokning.
• Två chaufförer per fordon åker till reducerat pris. Observera att vi behöver veta förnamn, efternamn och födelsedatum på alla passagerare ombord (ÅÅÅÅ-MM-DD).

Vi fraktar endast sådant som kan kopplas till truck eller terminaltruck och tar med andra ord inte hand om lösgods, lösa pallar eller liknande. Vi fraktar inte tvåhjuliga fordon oledsagade.

Farligt gods-klassificerade ämnen

Meddela om farligt gods medföres. På passagerarfartyg gäller begränsningar för transport av ämnen som klassificeras som farligt gods (t.ex. gas, sprängämnen, lättantändliga eller frätande vätskor). Servicefordon med svetsutrustning (gastuber) får ej medföras på turer/avgångar med passagerare. Farligt gods kan transporteras på vissa turer och skall bokas och transporteras enligt särskilda föreskrifter. Kontakta fraktbokningen för mera upplysningar.

Kontakta Fraktbokningen:

Telefon: 0498-20 13 20
Fax: 0498-20 13 92
frakt@destinationgotland.se

Öppettider:
Mån-fre: 08.00-12.00, 13.00-16.00
Lördag och söndag: stängt.