Krogguide Visby

Visby är en restaurangtät stad med ett utbud som tar dig med på en matresa jorden runt. En guide att spara och plocka fram när det är dags för ett besök på Gotland.

Surfers

SICHUAN KINEISKT. På Surfers i Visby serveras en häftig fusion av kinesiskt och gotländskt. Menyn består av smårätter som är inspirerade från Sichuan, en provins i sydöstra Kina. Surfers kan även skryta med stans fruktigaste bar där det blandas syrliga drinkar i en skön atmosfär. Mmm.

BAKFICKAN

FISK OCH SKALDJUR. Den lilla fisk- och skaldjursrestaurangen med den stora kärleken till havet. Här kan du äta färsk fisk och skaldjur samtdigt som du njuter av solen och blickar ut över Stora Torget i Visby innerstad. Lokalen inomhus är mysigt liten med många roliga detaljer i inredningen.

VÄRDSHUSET LINDGÅRDEN

FINHUSMAN. Upplev ett erkänt Gotländskt kök med en förstklassig vinlista. Här garanteras en härlig upplevelse för smaklökarna! I den vackert inredda matsalen vilar en stilsäker atmosfär som tar dig tillbaka till 60-talets svunna tider. Sommartid kan du njuta av en drink i den vackra parken omgiven av mullbärsträd och valnötsträd.

GAMLA MASTERS

FINHUSMAN. Intill Stora Torget hittar du denna populära året runt-pärla. Hit kommer såväl kompisgäng som affärsmän för att njuta av klassiker som kalixrom, råbiff och hemtrillade köttbullar i okomplicerad atmosfär. White Guide bekriver det som: "hemma fast bättre på trygg Visbykrog".

Volare 

VINBAR & TAPAS. Denna vackra lokal ligger i ett hus som uppfördes på 1200-talet som packhus. Här kan du bara ta ett glas vin eller ägna dig åt Volares favorithobby att småäta tillsammans med vinet. Volare har alltid ost, chark, delikatesser och snacks samt ett antal rätter för dig som är mer hungrig.

Matsalen

FINHUSMAN. På menyn finns klassiker och lokalen matchar verkligen maten. På högsta våningen hittar du Matsalens takbar med utsikt över både staden och havet. Inget passar bättre för en drink eller lite bubbel innan middagen.

Crêperie & logi

FRANSKT. Älskar du Crepes och galetter måste du besöka Creperie & Logi. Goda fyllningar av alla sorter och fransk cider är deras specialitet. Framför det lilla charmiga huset finns en liten uteservering, men den större med utsikt över staden hittar du på baksidan.

Läs fler Gotlandstips och guider

Boende på Gotland