Välkommen ombord

Ombord på våra fartyg finns alltid möjlighet att äta och dricka gott. I våra butiker finns även olika kioskvaror och ett spännande utbud av gotländska specialiteter. Om du har platsbiljett i Försalongen kan du se på långfilm under överresan.

Mat och dryck ombord

Du kan välja mellan hela måltider, lättare snacks, smörgåsar eller fika. Och vi strävar alltid efter att servera så mycket närproducerat som möjligt. 

 

I Skeppsrestaurangen hittar du vällagad mat för alla smaker och plånböcker.

 

WiFi ombord

TRÅDLÖST INTERNET PÅ SF1650 OCH SF1500-FARTYGEN
Ombord på SF1650 och SF1500 finns internettjänsten WiFi Free. Tjänsten har en hastighet upp till 2 Mbit/s som i de flesta fall är tillräckligt för att kunna surfa, arbeta och se streamat innehåll.

BRA ATT TÄNKA PÅ
Fartygets WiFi delas av många, vid högbelastning kan det förekomma begränsningar i funktionaliteten. Stora avstånd innebär att täckningen mitt på havet är sämre än vid kusten och Destination Gotland kan inte garantera uppkoppling till internet över hela överfarten.

WiFi-täckningen ombord är bra men inte 100-procentig och det förekommer områden där täckningen är sämre eller saknas helt. Internetaccess till Destination Gotlands WiFi får endast användas i enlighet med svenska lagar och förordningar. Destination Gotland förbehåller sig rätten att filtrera och/eller blockera visa sidor.

Alla användare loggas på uppkopplade enhetens identitet. Loggarna raderas löpande efter 30 dagar. Fartygens WiFi är ett så kallat ”öppet nät” och användaren ansvarar själv för sin datasäkerhet. Destination Gotlands personal har inte möjlighet att lämna support på användares utrustning.

TV och film ombord

Vill du se på TV under överresan väljer du kupéplatser som komfortalternativ. Kanalerna som visas är SVT1, SVT2, TV4 och Barnkanalen. På kanal 6 visar vi samma film som visas i Försalongen. Filmen startar ca 30 minuter efter avgång och information om filmen finner du i informationsdisken. Radio finns (på SF1500) på följande kanaler: P1 (kanal 7), P2 (kanal 8), P3 (kanal 9) och P4 (kanal 10).

Lekrum och filmvisning för barn

För de minsta finns lekrum och filmvisning. I Informationen på SF1500 finns också barnböcker att låna under överresan. Ett tips som roar barnen är vår pysselbok med skeppsfåret Ullrik. Den finns att köpa i Skeppsbutiken och Informationen ombord.