Välkommen ombord

På våra fartyg finns alltid möjlighet att njuta av ett brett utbud av vällagade maträtter.

I vår expresshop hittar du allt för den söt- eller snackssugna och i vår aktershop finns ett spännande utbud av

gotländskt hantverk, gotländska delikatesser, smycken, kläder, mobiltillbehör och hudvårdsprodukter.

Unna dig en härlig måltid

I vår Skeppsrestaurang finns vällagad mat för alla smaker. Vi strävar alltid efter att erbjuda högkvalitativa och närproducerade råvaror i alla våra rätter - lagat från grunden i vårt restaurangkök ombord.

Vår meny har alltid vegetariska/veganska alternativ samt rätter gjorda på laktos- och glutenfria råvaror.

För barnen finns smaskiga pannkakor eller pasta med gotländska köttbullar.  

Ombord finns även två caféer; Café Strössel - som erbjuder ett brett fikautbud och kaffe/latte/cappuccino och mjukglass, samt Åttans kafé på däck 8 – som erbjuder sallader & smörgåsar, öl, vin och ett enklare fikautbud.

Under sommaren så kan du även beställa en härlig varm frukost i vår restaurang. På frukostmenyn hittar du bland annat ägg och bacon på stekt levainbröd med gotländsk korv, pommes och ugnsbakade tomater och amerikanska pannkakor med choklad och hasselnötssås.

 

Varmrökt lax från Katthammarsviks rökeri.

 

Shopping och betalsätt

I vår Expresshop hittar du allt för den söt- eller snackssugna. Här finns allt från godis, glass och snacks till tidningar och böcker. I vår Aktershop hittar du ett spännande utbud av gotländskt hantverk, gotländska delikatesser, smycken, kläder, mobiltillbehör och hudvårdsprodukter.

Tips! Håll utkik efter veckans ”Superdeal”, där vi tillfälligt kör kampanjpris på utvalda produkter i butikssortimentet. Här finns möjlighet att göra riktigt bra fynd!

På färjeresor med Destination Gotland kan du betala med kredit-/betalkort. Ombord accepteras även kontantbetalning med SEK och EUR.

WiFi ombord

TRÅDLÖST INTERNET PÅ SF1650 OCH SF1500-FARTYGEN
Ombord på SF1650 och SF1500 finns internettjänsten WiFi Free. Tjänsten har en hastighet upp till 2 Mbit/s som i de flesta fall är tillräckligt för att kunna surfa, arbeta och se streamat innehåll.

BRA ATT TÄNKA PÅ
Fartygets WiFi delas av många, vid högbelastning kan det förekomma begränsningar i funktionaliteten. Stora avstånd innebär att täckningen mitt på havet är sämre än vid kusten och Destination Gotland kan inte garantera uppkoppling till internet över hela överfarten.

WiFi-täckningen ombord är bra men inte 100-procentig och det förekommer områden där täckningen är sämre eller saknas helt. Internetaccess till Destination Gotlands WiFi får endast användas i enlighet med svenska lagar och förordningar. Destination Gotland förbehåller sig rätten att filtrera och/eller blockera visa sidor.

Alla användare loggas på uppkopplade enhetens identitet. Loggarna raderas löpande efter 30 dagar. Fartygens WiFi är ett så kallat ”öppet nät” och användaren ansvarar själv för sin datasäkerhet. Destination Gotlands personal har inte möjlighet att lämna support på användares utrustning.

TV och film

Vill du se på TV under överresan väljer du kupéplatser som komfortalternativ. Kanalerna som visas är SVT1, SVT2, TV4 och Barnkanalen. På kanal 6 visar vi samma film som visas i Försalongen. Filmen startar ca 30 minuter efter avgång och information om filmen finner du i informationsdisken. Radio finns (på SF1500) på följande kanaler: P1 (kanal 7), P2 (kanal 8), P3 (kanal 9) och P4 (kanal 10).

Lekrum och filmvisning för barn

För de minsta finns lekrum (gäller SF1650 och SF1500) och filmvisning i Barnsalongen på SF1500 och SF700, samt filmhörna på SF1650. I Informationen på alla våra fartyg finns också barnböcker att låna under överresan.