7 restauranger att besöka på Gotland

Äta på Gotland? Gotland och Visby är en av landets mest krogtäta platser. Här är restaurangerna du inte får missa!

1. Surfers

SICHUAN KINEISKT. På Surfers i Visby serveras en häftig fusion av kinesiskt och gotländskt. Menyn består av smårätter som är inspirerade från Sichuan, en provins i sydöstra Kina. Surfers kan även skryta med stans fruktigaste bar där det blandas syrliga drinkar i en skön atmosfär. Mmm.

2. Lilla Bjers

MODERNT GOTLÄNDSKT. En oas omgiven av frodiga åkrar, blomstrande växthus och trädgårdsplanteringar. Maten som serveras är ekologisk, alla grödor är härodlade på gården medan exempelvis kött kommer från lokala uppfödare på ön. Lilla Bjers har fått flera omnämnanden för sin mat, bland annat utmärkelsen ”Årets Hållbara Gastronomi” under tre år av White guide.

3. Bakfickan

FISK OCH SKALDJUR. Den lilla fisk- och skaldjursrestaurangen med den stora kärleken till havet. Här kan du äta färsk fisk och skaldjur samtdigt som du njuter av solen och blickar ut över Stora Torget i Visby innerstad. Lokalen inomhus är mysigt liten med många roliga detaljer i inredningen.

4. Krakas

MODERNT SVENSKT. Årets resmål i Di Weekend 2020. Lantligt belägna Krakas är för dig som söker en restaurangupplevelse utöver de vanliga. På Krakas serveras mat inspirerad av det som finns nära och råvarorna väljs efter säsong. Vinerna kommer från likasinnade små odlare som värdesätter det småskaliga.

  • Kräklingbo, 35 minuter från Visby
  • krakas.se

5. Djupvik Resort

INTERNATIONELLT MED GOTLÄNDSKA RÅVAROR. En naturnära upplevelse med modern mat och dryck. Allt inramat av den fantastiska utsikten med de magiska Karlsöarna som fond. Här kan du äta lunch, middag eller ta något enklare i baren.

6. Gamla Masters

FINHUSMAN. Intill Stora Torget hittar du denna populära året runt-pärla. Hit kommer såväl kompisgäng som affärsmän för att njuta av klassiker som kalixrom, råbiff och hemtrillade köttbullar i okomplicerad atmosfär. White Guide bekriver det som: "hemma fast bättre på trygg Visbykrog".

7. Värdshuset Lindgården

FINHUSMAN. Upplev ett erkänt Gotländskt kök med en förstklassig vinlista. Här garanteras en härlig upplevelse för smaklökarna! I den vackert inredda matsalen vilar en stilsäker atmosfär som tar dig tillbaka till 60-talets svunna tider. Sommartid kan du njuta av en drink i den vackra parken omgiven av mullbärsträd och valnötsträd.

Läs fler Gotlandstips och guider

Boende på Gotland