7 höstöppna restauranger på landet

Du behöver inte bara besöka Visby för att äta gott under hösten – på den gotländska landsbygden finns flera restauranger som håller öppet. Här är 7 höstfavoriter att besöka på landet.

1. Bruna Dörren

EUROPEISK STREET FOOD. Hos Bruna Dörren hittar du potatisrestaurangen Potobers som serverar personliga potatisrätter, alltifrån klassisk raggmunk, fish & chips och hamburgare, till annorlunda potatisdesserter! I Potorbersbaren finns även ett av Gotlands största utbud av öl med över 100 olika ölsorter. Och så en sak till. Potobers älskar musik. Framförallt musik från 60-70-talet – glad och äkta musik för alla själar.

2. Katthammarsviks Rökeri

FISK OCH SKALDJUR. Här kan du komponera din egen tallrik med delikatesser från havet. I rökeriet bereds oftast fisk som är fångad i havet runt Gotland, men den hämtas även från andra vatten. Har du tur är den nyrökta fisken fortfarande ljummen. Njut inne eller ute och med utsikt över viken.

3. Djupvik Resort

INTERNATIONELLT MED GOTLÄNDSKA RÅVAROR. En naturnära upplevelse med modern mat och dryck. Allt inramat av den fantastiska utsikten med de magiska Karlsöarna i fonden. Här kan du äta lunch, middag eller ta något enklare i baren. Under höst hämtas inspirationen från längre ut i världen.

4. Krakas

MODERNT SVENSKT. Årets resmål i Di Weekend 2020. Lantligt belägna Krakas är för dig som söker en restaurangupplevelse utöver de vanliga. På Krakas serveras mat inspirerad av det som finns nära och råvarorna väljs efter säsong. Vinerna kommer från likasinnade små odlare som värdesätter det småskaliga.

  • Kräklingbo, 35 minuter från Visby
  • krakas.se

5. Smakrike

MODERNT GOTLÄNDSKT MED FRANSKA INSLAG. Smakrike hittar du i sommarortsklassikern Ljugarn på östra Gotland. Den lokala prägeln är ett givet inslag på Smakrikes kulinariska meny. Gotländska råvaror av hög kvalitet hanteras varsamt och presenteras i säsongsanpassade menyer.

6. Strandakar

INTERNATIONELLT MED GOTLÄNDSKA RÅVAROR. Strandakar har på kort tid blivit mycket populärt. Lantlig lyx på östra Gotland med ambitionen att vara Gotlands trevligaste och även vackraste mötesplats. Restaurangen hanterar både traditionell och modern matlagning med influenser från många olika länder.

7. Tofta Beach House

MODERNT INTERNATIONELLT. Mitt på Gotlands mest kända strand ligger Tofta Beach House. Strandrestaurangen är belägen på Gotlands västra kust i direkt anslutning till havet vilket medför magiska solnedgångar. Med internationella influenser både gällande mat, dryck och interiör har Tofta Beach House som fokus att leverera upplevelser i samma klass som solnedgångarna.

Boende på Gotland

Läs fler Gotlandstips och guider