Mat och dryck

Oavsett om du vill ha frukost, lagad mat eller är sugen på fika finns flera alternativ att välja på från utbudet ombord på färjorna. Butiken och Skeppsrestaurangen är alltid öppna vid avgång och sortiment samt meny är anpassat efter säsongens växlingar.

I butiken

I butiken ombord hittar du ett varierat utbud av godis, drycker, tidningar och andra kioskvaror, men även ett spännande utbud av gotländska delikatesser, souvenirer, accessoarer mm. 

Skeppsrestaurangen

I Skeppsrestaurangen serverar vi vällagad mat för alla smaker och plånböcker. Allt från läckra fiskrätter, fräscht vegetariskt till mustiga kötträtter och gästernas egna favoriter. För våra yngsta gäster har vi alltid en barnmeny och flera varmrätter som kan beställas i halvportion. Menyn byts månadsvis under normalsäsong och varmköket håller öppet till kl. 22.00 varje dag. Vi har fullständiga rättigheter.

För att kunna erbjuda närproducerad mat samarbetar vi med flera gotländska leverantörer. Råvarorna väljs ut omsorgsfullt och köttet köps in från svenska och gotländska gårdar i den mån det går. Vår vildfångade fisk och våra räkor kommer från ett hållbart fiske. Vi använder oss endast av ägg från frigående höns, både som hela ägg och ägg som ingrediens i mat och fika.Vi serverar 100 % UTZ certifierat och klimatkompenserat kaffe från Arvid Nordqvist, Rainforest Alliance certifierat te och ekologisk frukt på alla våra avgångar.

 

Allergimärkning

Alla våra varmrätter är märkta med symbol för dig som vill välja laktos- eller glutenfri måltid. Vi kan alltid erbjuda glutenfritt matbröd och fikabröd. Prata med personalen ombord som gärna hjälper dig om du har frågor kring det som serveras.