Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Att göra ombord

Här har vi samlat några tips på vad som finns att göra under överresan för både vuxna och barn!

Skeppsbion

Sjunk ner i en skön biostol och se en film. Skeppsbion har hög kvalitet och riktig biokänsla. En biobiljett kostar 110 kr eller två för 180 kr och säljs i Informationen ombord. Skeppsbion finns ombord på våra stora färjor SF1500.

Långfilm i Förliga salongen

Om du har platsbiljett i Förliga salongen kan du se långfilmen som visas på monitorerna. För att få ljud till filmen behövs hörlurar. Ta med själv eller köp ombord för 65 kr. Med hänsyn till barnen i salongen är filmen som visas alltid godkänd från 7 år.

Här kommer vecka 39´s filmprogram i förlig salong.

Till Gotland visar vi filmen, Rocketman den storslagna historien kring Elton Johns genombrottsår. Filmen följer den fantastiska resan från det blyga pianospelande underbarnet Reginald Dwight till internationella superstjärnan Elton John. Denna inspirerande berättelse - tillsammans med Elton Johns mest älskade låtar som utförs av stjärnan Taron Egerton- skildrar historien om hur en liten stadspojke blev en av de mest ikoniska figurerna i popkulturen
I rollerna ser vi bland andra Taron Egerton och Jamie Bell

Från Gotland visar vi filmen, A dog´s way home. Vi får följa med på ett hjärtevärmande äventyr med hunden Bella. En hund som ger sig ut på en storslagen 65 miles resa hem när hon kommer bort från sin älskade husse. Äventyret tar henne genom Colorados vildmark. Under Bellas långa vandring kommer hon att beröra många liv, bland andra en föräldralös bergslejonunge och en hemlös krigsveteran.
I rollerna ser vi bland andra Ashley Judd och Jonah Hauer-King.

TV ombord

Vill du se på TV under överresan väljer du kupéplatser som komfortalternativ. Kanalerna som visas är SVT1, SVT2, TV4 och Barnkanalen. Större sportevenemang som sänds på SVT1, SVT2 och TV4 sänder vi i Sportbaren (endast SF1500). Tyvärr har vi inte möjlighet att visa matcherna från Fotbolls VM på våra SF700 fartyg då uppkopplingen inte räcker till. Vi beklagar detta, men hoppas såklart att Sverige gör bra ifrån sig ändå!

Kupéer ombord

Kupén har fyra sittplatser, TV, WC med dusch och eluttag.

TV:n i kupén visar SVT1 och SVT2, Barnkanalen och TV4. På kanal 6 visar vi samma film som visas i förliga salongen. Filmen startar ca 30 minuter efter avgång och information om filmen finner du i informationsdisken eller på Destination Gotlands facebooksida. Radio finns (på SF1500) på följande kanaler: P1 (kanal 7), P2 (kanal 8), P3 (kanal 9) och P4 (kanal 10).

Trådlöst internet

WiFi på SF1500-fartygen

Ombord på SF1500-fartygen finns ett gratis nät att surfa på med begränsad uppkoppling. Det finns även en tjänst som heter internet@sea som ger resenärerna tre timmars uppkoppling. Tjänsten kostar 70 kronor och köps ombord vid informationsdisken. Den internetuppkopplingen sker via satellit och därför är hastigheten och möjligheten till streaming begränsad. Det går att skicka e-post, läsa tidningen och surfa men inte streama filmer eller serier. Av etiska, juridiska och bandbreddsmässiga skäl förekommer filtrering av vissa kategorier av sidor och enskilda webbplatser. 

WiFi på SF1650-fartygen

Ombord på SF1650-fartygen på linjen mellan Visby och Nynäshamn finns internettjänsten WiFi Free. Ordinarie pris för tjänsten är 59 kronor per resa men pga Corona är den fri fram tills 31/12-2020.
Tjänsten har en hastighet upp till 3 Mbit/s som i de flesta fall är tillräckligt för att kunna surfa, arbeta och se streamat innehåll.

Reservationer/Villkor

Fartygets WIFI delas av många, vid högbelastning kan det förekomma begränsningar i funktionaliteten. Stora avstånd innebär att täckningen mitt på havet är sämre än vid kusten och Destination Gotland kan inte garantera uppkoppling till internet över hela överfarten. WiFi-täckningen ombord är bra men inte 100 procentig och det förekommer områden där täckningen är sämre eller saknas helt. Återbetalning av WiFi Plus sker därför endast i de fallen som tjänsten är helt ur funktion.
Internetaccess till Destination Gotlands WiFi får endast användas i enlighet med svenska lagar och förordningar. Destination Gotland förbehåller sig rätten att filtrera och/eller blockera visa sidor. Alla användare loggas på uppkopplade enhetens identitet. Loggarna raderas löpande efter 30 dagar. Fartygens WiFi är ett så kallat ”öppet nät” och användaren ansvarar själv för sin datasäkerhet. Destination Gotlands personal har inte möjlighet att lämna support på användares utrustning.

 

Lekrum och filmvisning för barn

För de minsta finns lekrum och filmvisning. I Informationen på SF1500 finns också barnböcker att låna under överresan. Ett tips som roar barnen är vår pysselbok med skeppsfåret Ullrik. Den finns att köpa i Skeppsbutiken och Informationen ombord.

Låna en kikare

I vår Sportbar på däck 8 finns det möjlighet att låna kikare när Sportbaren håller öppet.