Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Att göra ombord

Här har vi samlat några tips på vad som finns att göra under överresan för både vuxna och barn!

Skeppsbion

Sjunk ner i en skön biostol och se en film. Skeppsbion har hög kvalitet och riktig biokänsla. En biobiljett kostar 110 kr eller två för 180 kr och säljs i Informationen ombord. Skeppsbion finns ombord på våra stora färjor SF1500.

Långfilm i Förliga salongen

Om du har platsbiljett i Förliga salongen kan du se långfilmen som visas på monitorerna. För att få ljud till filmen behövs hörlurar. Ta med själv eller köp ombord för 65 kr. Med hänsyn till barnen i salongen är filmen som visas alltid godkänd från 7 år.

Här kommer vecka 28´s filmprogram i förlig salong.

Till Gotland visar vi filmen, Western Stars, den storslagna filmversionen av Bruce Spingsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Detta är ”Bossens” regidebut. Filmen rör sig i gränslandet mellan musikdokumentär och biografi och kombinera gamla filmklipp med scener från den amerikanska västern som berättar en historia om kärlek, saknad, familjeband och den eviga längtan efter frihet.
I rollerna ser vi bland andra Patti Scialfa och Bruce Springsteen

Från Gotland visar vi filmen, Little Women. En tidlös berättelse om fyra systrar som är fast beslutna om att leva sina liv på sina egna villkor. Littel Women är baserad på den klassiska boken av Louisa May Alcott
I rollerna ser vi bland andra Saoirse Ronan och Emma Watson.

 

TV ombord

Vill du se på TV under överresan väljer du kupéplatser som komfortalternativ. Kanalerna som visas är SVT1, SVT2, TV4 och Barnkanalen. Större sportevenemang som sänds på SVT1, SVT2 och TV4 sänder vi i Sportbaren (endast SF1500). Tyvärr har vi inte möjlighet att visa matcherna från Fotbolls VM på våra SF700 fartyg då uppkopplingen inte räcker till. Vi beklagar detta, men hoppas såklart att Sverige gör bra ifrån sig ändå!

Kupéer ombord

Kupén har fyra sittplatser, TV, WC med dusch och eluttag.

TV:n i kupén visar SVT1 och SVT2, Barnkanalen och TV4. På kanal 6 visar vi samma film som visas i förliga salongen. Filmen startar ca 30 minuter efter avgång och information om filmen finner du i informationsdisken eller på Destination Gotlands facebooksida. Radio finns (på SF1500) på följande kanaler: P1 (kanal 7), P2 (kanal 8), P3 (kanal 9) och P4 (kanal 10).

Trådlöst internet

WiFi på SF1500-fartygen

Ombord på SF1500-fartygen finns ett gratis nät att surfa på med begränsad uppkoppling. Det finns även en tjänst som heter internet@sea som ger resenärerna tre timmars uppkoppling. Tjänsten kostar 70 kronor och köps ombord vid informationsdisken. Den internetuppkopplingen sker via satellit och därför är hastigheten och möjligheten till streaming begränsad. Det går att skicka e-post, läsa tidningen och surfa men inte streama filmer eller serier. Av etiska, juridiska och bandbreddsmässiga skäl förekommer filtrering av vissa kategorier av sidor och enskilda webbplatser. 

WiFi på SF1650-fartygen

Ombord på SF1650-fartygen på linjen mellan Visby och Nynäshamn finns två internettjänster, WIFI Free och WIFI Plus.
WiFi Free och WiFi Plus (from 15 sept 2020)

WiFi Free har alla resenärer tillgång till kostnadsfritt. Tjänsten har en hastighet upp till 0,3 Mbit/s och klarar av enklare meddelandetjänster.
WiFi Plus erbjuder resenärerna att surfa med upp till 3 Mbit/s som i de flesta fall är tillräckligt för att kunna surfa, arbeta och se streamat innehåll.

WiFi Plus kostar 59 kronor om man köper tjänsten i samband med biljettbokning. Ordinarie pris 69 kr. Vid uppstart i september 2020 ingår WiFi Plus till alla kortkunder oavsett komfortalternativ och till alla som har gotlandsrabatt och reser i förlig salong när man bokar tjänsten i samband med biljettbokning.

Reservationer/Villkor

Fartygets WIFI delas av många, vid högbelastning kan det förekomma begränsningar i funktionaliteten. Stora avstånd innebär att täckningen mitt på havet är sämre än vid kusten och Destination Gotland kan inte garantera uppkoppling till internet över hela överfarten. WiFi-täckningen ombord är bra men inte 100 procentig och det förekommer områden där täckningen är sämre eller saknas helt. Återbetalning av WiFi Plus sker därför endast i de fallen som tjänsten är helt ur funktion.
Internetaccess till Destination Gotlands WiFi får endast användas i enlighet med svenska lagar och förordningar. Destination Gotland förbehåller sig rätten att filtrera och/eller blockera visa sidor. Alla användare loggas på uppkopplade enhetens identitet. Loggarna raderas löpande efter 30 dagar. Fartygens WiFi är ett så kallat ”öppet nät” och användaren ansvarar själv för sin datasäkerhet. Destination Gotlands personal har inte möjlighet att lämna support på användares utrustning.

 

Lekrum och filmvisning för barn

För de minsta finns lekrum och filmvisning. I Informationen på SF1500 finns också barnböcker att låna under överresan. Ett tips som roar barnen är vår pysselbok med skeppsfåret Ullrik. Den finns att köpa i Skeppsbutiken och Informationen ombord.

Låna en kikare

I vår Sportbar på däck 8 finns det möjlighet att låna kikare när Sportbaren håller öppet.