Att göra ombord

Här har vi samlat några tips på vad som finns att göra under överresan för både vuxna och barn!

Skeppsbion

Sjunk ner i en skön biostol och se en film. Skeppsbion har hög kvalitet och riktig biokänsla. En biobiljett kostar 110 kr eller två för 180 kr och säljs i Informationen ombord. Skeppsbion finns ombord på våra stora färjor SF1500.

Långfilm i Förliga salongen

Om du har platsbiljett i Förliga salongen kan du se långfilmen som visas på monitorerna. För att få ljud till filmen behövs hörlurar. Ta med själv eller köp ombord för 65 kr. Med hänsyn till barnen i salongen är filmen som visas alltid godkänd från 7 år.

Här kommer vecka 47´s filmprogram i förlig salong.


Till Gotland visar vi filmen, Space Jam: A new legacy, När LeBron och hans son Dom, fångas i en digital värld av en A.I skurk, måste LeBron få hem dem i säkerhet. För att göra det behöver han leda det hela notoriskt odisciplinerade Looney Tunes gänet till seger över A.I datorns digitala mästare på basketplanen. Det är Tunes mot Goons i en utmaning med den högsta insatsen.
I rollerna ser vi bland andra LeBron James och Don Cheadle

Från Gotland visar vi filmen, Britt-Marie var här. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva? Tuva Novotny står för regin för årets svenska Feelgood-drama. Britt Marie lever ett liv i tristess med sin make Kent och tillvaron knakar i fogarna och faller slutligen samman när Kent får en hjärtattack samtidigt som en mörk hemlighet avslöjas. Vid 63 år bryter sig Britt-Marie loss, lämnar sin man och får en anställning som fritidsledare i Borg, en liten håla där allt är nedlagt utom pizzerian. Här får Britt-Mari många utmaningar att ta tag i men också vänner som gör att livet känns spännande igen.
I rollerna ser vi bland andra Pernilla August och Peter Haber.

 

TV ombord

Vill du se på TV under överresan väljer du kupéplatser som komfortalternativ. Kanalerna som visas är SVT1, SVT2, TV4 och Barnkanalen. 

Kupéer ombord

Kupén har fyra sittplatser, TV, WC med dusch och eluttag.

TV:n i kupén visar SVT1 och SVT2, Barnkanalen och TV4. På kanal 6 visar vi samma film som visas i förliga salongen. Filmen startar ca 30 minuter efter avgång och information om filmen finner du i informationsdisken. Radio finns (på SF1500) på följande kanaler: P1 (kanal 7), P2 (kanal 8), P3 (kanal 9) och P4 (kanal 10).

Trådlöst internet

Wifi ombord på SF1650 och SF1500-fartygen

Ombord på SF1650 och SF1500 finns internettjänsten WiFi Free. Tjänsten har en hastighet upp till 2 Mbit/s som i de flesta fall är tillräckligt för att kunna surfa, arbeta och se streamat innehåll.

Reservationer/Villkor

Fartygets WIFI delas av många, vid högbelastning kan det förekomma begränsningar i funktionaliteten. Stora avstånd innebär att täckningen mitt på havet är sämre än vid kusten och Destination Gotland kan inte garantera uppkoppling till internet över hela överfarten. WiFi-täckningen ombord är bra men inte 100 procentig och det förekommer områden där täckningen är sämre eller saknas helt. Internetaccess till Destination Gotlands WiFi får endast användas i enlighet med svenska lagar och förordningar. Destination Gotland förbehåller sig rätten att filtrera och/eller blockera visa sidor. Alla användare loggas på uppkopplade enhetens identitet. Loggarna raderas löpande efter 30 dagar. Fartygens WiFi är ett så kallat ”öppet nät” och användaren ansvarar själv för sin datasäkerhet. Destination Gotlands personal har inte möjlighet att lämna support på användares utrustning.

 

Lekrum och filmvisning för barn

För de minsta finns lekrum och filmvisning. I Informationen på SF1500 finns också barnböcker att låna under överresan. Ett tips som roar barnen är vår pysselbok med skeppsfåret Ullrik. Den finns att köpa i Skeppsbutiken och Informationen ombord.

Låna en kikare

I vår Sportbar på däck 8 finns det möjlighet att låna kikare när Sportbaren håller öppet.