Gotlands Tryffelmånad

Gotlands Tryffelförening och Gotlands Tryffelakademi bjuder in till att fira den gotländska tryffeln.

Mellan 13 oktober och 19 november uppmärksammas den gotländska tryffeln här på Gotland. Under tryffelmånaden kommer det att finnas möjlighet för dig att lära mer om den gotländska tryffeln, följa med på tryffeljakt och framför allt smaka på tryffel.

Tryffelfestival

Under Gotlands Tryffelfestival 17-19 november står den gotländska tryffeln i fokus. Det kommer att erbjudas seminarier, marknader och en alldeles speciell tryffelceremoni. För att skapa mångfalden av tryffelrätter är det många olika kockar på restauranger med olika inriktning som erbjuder tryffel-afterwork eller tryffelmenyer.

 

Tryffeln kallas ofta skogens svarta guld. Tryffeln hittar man i Gotlands vackra ek- och hasselmarker.

 

Höjdpunkter under festivalhelgen

FREDAG 17/11
På eftermiddagen kommer du kunna lära dig mer om tryffel samt handla tryffel och tryffelprodukter på tryffelmarknaden i Visby Galleria. I Östergravar genomförs visningar av tryffelsök och mot kvällen kommer du kunna gå runt till olika krogar och provsmaka olika tolkningar av en tryffel-afterwork. Hela helgen kommer du kunna äta på olika restauranger på Gotland som erbjuder tryffelmenyer.

LÖRDAG 18/11
Lördag är Tryffelakademins högtidsdag som inleds med ett tryffelseminarium i Donnerska huset kring tryffel i maten och odling av tryffel. Stämningsfull och intressant tryffelceremoni i Domkyrkan med bl a diplomering av årets tryffelkock och årets hederstryffel och underhållning. Efter ceremonin serveras en sexrätters gourmetmiddag tillagad av Gotlands kockelit med tryffel i alla rätter och matchande viner på Clarion Hotel Wisby.

SÖNDAG 19/11
Under söndagen ordnas Tryffeljakter ordnas på olika håll bl.a i Etelhem, Hajdes, Roma och Rone samt jakter med eget sällskap på annan plats.

Boka aktiviteter & middagspaket

Boende på Gotland