Gotlands Tryffelfestival

Tryffeljakt

 

Tryffeln kallas ofta skogens svarta guld. Tryffeln hittar man i Gotlands vackra ek- och hasselmarker. Du får kunskap om tryffel i marken, tryffel i maten och hur tryffelhundar arbetar. Det är fascinerande att se hundarna arbeta. Olika tryfflar har lite olika doft, under jakten får du chansen att dofta på upplockade tryfflar. Varje tryffeljägare har sin uppfattning om hur man använder tryffeln i maten. Under jakten resonerar ofta deltagare och jägare kring hur man får fram tryffelns underbara smaker i matlagningen.

 

Läs mer och boka

Fascinerande tryffelseminarium

 

Lär dig mer om tryffelodling, tryffel i maten och tryffel i världen. Christina Wedén leder samtalet lördag den 15 november 2025 kl 11-13. Seminariet hålls fysiskt på plats och är tillgängligt via Zoom i hela världen. Anmäl nedan så skickar vi länk innan seminariet startar.

 

Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium som leds av tryffeldoktor Christina Wedén. Christina Wedén inleder med senaste nytt i tryffelvärlden. En inbjuden gäst berättar om tryffeln i ett av våra grannländer.  Årets Tryffelkock ger oss inblick i hur hen använder tryffel i maten. Vi ser fram emot ett väldigt intressant seminarium.

 

Läs mer och boka

Stora Tryffelpaketet

 

För dig som vill passa på och njuta av tryffeln på alla möjliga sätt både lördag och söndag. En lördag med intressanta och aptitretande seminarier, vacker ceremoni i Domkyrkan, fantastisk sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner. Söndag går vi ut i myllan på tryffeljakt med tränade tryffelhundar.

 

Läs mer och boka

Stämningsfull ceremoni och gourmetmiddag med Gotlands Tryffelakademi

 

Vi inleder med stämningsfull tryffelceremoni i Domkyrkan med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker sång och musik. Efter ceremonin vandrar vi ned till spegelfoajén  på Clarion Hotel Wisby för mingel, fördrink och den första rätten som matvandring. Därefter intas resterande fem rätterna i vår sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner i Spegelsalen. Middagen tillagas av Gotlands tryffelkockelit som samverkar framtidens kockar våra elever vid Restaurang och livsmedelsprogrammet i Visby. Vi testade detta koncept första gången 2024 med ett lysande resultat.

 

Läs mer och boka

Logga in/Hitta bokning Resebyrå/Företagskunder Turlista Trafikinfo Kontakta oss