Visby över dagen

Under sommaren är det möjligt att åka tur och retur från Västervik och göra Visby över dagen. Sommartrafiken 2021 startar 22 juni i midsommarveckan och pågår fram till slutet av augusti. Här är vår guide på hur du maxar din dag i Visby.

🕘 Morgon

Gotlandsfärjan avgår från Västervik och redan ombord börjar din gotlandsresa. Slå dig ner i en skön vilstol, andas ut och passa på att unna dig en god frukost ombord. Kaffet är klimatkompenserat, äggen kommer från frigående höns på ön och du får dessutom världens vackraste utsikt ut över havet.

🕦 Förmiddag

Ankomst Visby hamn. Äntligen dags att angöra Gotland. Vandra längs kajen in mot stadskärnan. Styr stegen mot Gotlands Museum där du kan besöka Fornsalen eller följa med på en guidad tur i stan. 

Vill du hellre upptäcka Visby på egen hand? 👉 Missa inte följande 10 måsten i Visby.

🕛 Lunch

Runt om i Visby innerstad (och även utanför muren) finns flera matställen, många med uteserveringar. Glassa i solen eller svalka dig i skuggan, passa på att prova någon lokalt producerad dryck (finns både med och utan alkohol) och god mat producerad av lokala råvaror. 

👉 Krogguide till restauranger i Visby och på Gotland

🕐 Eftermiddag

Strosa runt i Visby, gå vilse i charmiga gränder, spana in medeltida hus och landa i Botaniska trädgården som ligger på Visbys norra sida. Gå längs med strandpromenaden mot Almedalen. Är det varmt och du får feeling finns möjligheter att ta ett dopp i havet, längs stranden eller vid Kallis. 

Eftermiddagstips (före eller efter ett dopp i havet)

1️⃣ Åk minitåg. De avgår antingen vid hamnen (utanför Fenomenalen) eller vid Östercentrum. En skön halvtimme runt i stan, perfekt för stora och små trötta fötter. 

2️⃣ Hyr en cykel, trampa runt i Visbys vackra omnejd, Snäck norrut och Södra hällarna söderut. 

3️⃣ Riv av ett besök i Lummelundagrottan, en av Sveriges största grottor. Beläget norr om Visby men det går att ta taxi eller åka buss dit.

🕓 AW

After walk, after whatever. Hög tid att leta upp ett vattenhål i Visby, det finns flera pärlor med havsutsikt från uteserveringen. Njut av en god glass, ett glas gott med eller utan tilltugg.

🕖 Kväll

Dags att röra sig mot hamnen och färjan som tar dig tillbaka till fastlandet. Ombord kan du njuta av en räksmörgås eller en varm måltid, luta dig tillbaka och njut av resan tillbaka till Västervik.

Läs fler Gotlandstips
och guider:

De 10 bästa restaurangerna på Gotland

10 måsten du inte vill missa i Visby

Guide till naturen på Gotland