5 coola boenden på Gotland i sommar

Letar du ute efter coola och unika boenden i Gotland? På Gotland finns allt från ljuva lantdrömmar till moderna kalkstensparadis. Här har vi samlat 5 häftiga ställen att bo på i sommar.

1. Hotel Magazin1

I de lugna omgivningarna i Hablingbo på södra Gotland ligger Hotel Magazin1 som är en del av Petit Hotel - de små hotellen med de stora köken. I byggnaden som stod klar 1934 finns fem rum i modern design med rymliga badrum. Bland landsbygdens vackra miljö ligger fokus på det goda köket med gotländska, ekologiska råvaror. De ursprungliga detaljerna i byggnaden har värnats om från när det användes som magasin för spannmål då tåget fortfarande gick på Gotland. 

📍 Södra Gotland 🍽️ Restaurang 🌾 Lantligt

👉 Boka Hotel Magazin1 här

2. Hotel Stelor 

25 minuter söder om Visby kan du stanna över på ett gotländskt gårdshotell från 1700-talet. Till frukosten serveras egenodlade grönsaker från trädgården medan restaurangen jobbar med råvaror och skiftande meny efter säsong. De sju unika rummen speglar hållbarhet och eftertanke med ekologiska lakan, koppar från lokala keramiker och konst från olika konst­närer på ön. Stelor blev 2019 utnämnda av White Guide som ett av Sveriges 100 bästa hotell. 

📍 Västra Gotland 🍽️ Restaurang 🏨 Boutique

👉 Boka Hotel Stelor här

3. Surflogiet

Mellan hav och martallar finns lyxiga hotell-tält uppställda. De är inredda med sängar från Hästens och självklart finns minibar med lokalt utvalda kylda drycker. På dagarna kan du surfa, SUP-paddla, göra yoga eller ligga i en hängmatta och se ut över havet. I den intilliggande restaurangen serveras smakfulla hamburgare och ekobaren serverar drinkar smaksatta av Gotland. 

📍 Tofta 🍽️ Restaurang ✨ Strand-lyx

👉 Boka Surflogiet här

4. Strandakar

Upplev lantlig lyx på hotell och restaurang Strandakar. Designhotellet är beläget på syd­östra Gotland och har tolv moderna rum med egna uteplatser och generösa badrum. På innergården odlas örter och deras egna bin producerar honung. I restaurangen använder kökschefen Andreas råvaror från ön. Bland lugnet i stora trädgården finns det en mångfald av orkidéer och fåglar men också gravar från brons- och järnåldern. 

📍 Sydöstra Gotland 🍽️ Restaurang ✨ Lyxigt

👉 Boka Strandakar här

5. Djupvik Hotel

På södra Gotlands västkust ligger Djupvik Hotel med sin inbjudande restaurang och sex moderna, mysiga hotellrum. Deras slogan ”beauty by the sea” sammanfattar väl omgivningen med utsikt över Karlsöarna och Djupvik fiskeläge. I mat­salen serveras internationella smakupplevelser med gotländska inslag. För den som vill svalka sig finns det en hotellpool samt en mysig sandstrand i närheten. 

📍 Södra Gotland 🍽️ Restaurang 👙 Pool

👉 Boka Djupvik Hotel här

Läs fler Gotlandstips
och guider:

De 10 bästa restaurangerna på Gotland 

10 underbara stränder på Gotland 

Gotlands 5 vackraste vandringar