10 måsten du inte vill missa i Visby

Att upptäcka Visby ger dig möjlighet att vandra från medeltid till modern nutid på nolltid. Det finns häftiga ruiner, mysiga gränder och caféer och restauranger som serverar kulinariska läckerheter. Här är 10 måsten du inte vill missa när du besöker Visby.

1. Upptäck Visby ruiner

Hur många ruiner kan det egentligen finnas? Varför är de ruiner och hur trevligt är det inte att äta lunch i en ruin? Många frågor att söka svar på under ditt besök. 

🗺️ Karta över ruinerna i Visby (Google Maps)

2. Prova lokala läckerheter

Runt om på ön produceras råvaror av världsklass. Prova ett lokalt kök där råvarorna förädlas till kulinariska läckerheter. Öns barskåp är välfyllt av lokala godsaker, både med och utan alkohol.

👉 Krogguide till restauranger i Visby och på Gotland

3. Visby Domkyrka

Vacker, storslagen och väl värd ett besök. Passa även på att gå upp för trappan intill så kommer du upp till en av stans finaste utsiktsplatser. 

🗺️ Hitta till Visby Domkyrka (Google Maps)

4. Glassa runt i Visby

Det finns flera glasställen i stan, prova lokala Gute Glass eller ett besök på Glassmagasinet i hamnen (Sveriges största glassbar). Minst en glass per Visby-besök är lokalbornas rekommendation.

🗺️ Hitta till glassbarerna i Visby (Google Maps)

5. Vandra ringmuren runt

En av världens bäst bevarade stadsmurar. Vacker att gå längs med, genom och på vissa ställen, upp i. Tips från coachen: bästa Instragrambilden får du vid Kruttornet, nära Almedalen. 

👉 Tips på fler vackra vandringar på Gotland

6. Hamna rätt genom att gå vilse

Visby innerstad är det perfekta stället att hamna rätt genom att gå vilse. Följ de mysiga gränserna och ta varannan vänster och varannan höger. Oavsett var du börjar och slutar kommer du alltid fram till ett mysigt fik, någon medeltida byggnad eller havet.

🗺️ Karta över Visby innerstad (Google Maps)

7. Ta ett dopp mitt i Visby

Visste du att Visbys sockenbastu, som har öppet utanför högsäsong, delar lokaler med Kallis? Oavsett årstid är det alltid rätt med ett dopp i havet, antigen vid Kallis badbrygga eller en bit norrut längs stranden. 

🗺️ Hitta till Kallis Badbrygga (Google Maps)

8. Shoppa loss

Klart du måste ha ett fårskinn från ön. Eller ett par varma handskar, eller ett fint handgjort smycke. Eller lite guterostat kaffe, eller en burk salmbärssylt. 

🛍️ Lista över butiker i Visby (Visby Centrum)

9. Hyr en cykel

Dra i väg på tvåhjuligt äventyr. Norr om Visby finns Snäck, Själsö, Krusmyntagården och Galgbacken. Söder om stan ligger Södra Hällarna med stans bästa solnedgångsutsikt. 

👉 Hyr en cykel i Visby

10. Koppla av och njut

Slå dig ner på en bänk, på gräset eller på stranden. Slut ögonen. Andas och njut. Det bästa på ön är att bara få vara, själv eller tillsammans med någon du tycker extra mycket om. 

🗺️ Hitta till strandpromenaden i Visby (Google Maps)

Läs fler Gotlandstips
och guider:

8 utflykter att göra på Gotland i sommar 

De 10 bästa restaurangerna på Gotland

10 underbara stränder på Gotland