Vd har ordet

Läs vd Marcus Risbergs senaste inlägg.

Visby 15 december 2021


 

Bästa resenärer, vänner och gotlänningar!

2021 börjar lida mot sitt slut och även detta år har präglats av covid-19 pandemin vilket har ställt krav på både vår verksamhet och er som resenärer.

Smittspridningen ökar nu återigen och precis som vi har gjort under hela pandemin så följer vi de råd och rekommendationer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterar. För en dryg vecka sen presenterades rekommendationen om att bära munskydd vid risk för trängsel eller då det är svårt att hålla avstånd.

Vi har beredskap att vidta ytterligare åtgärder om så är nödvändigt.

För att lyckas med att minska smittspridningen krävs ett samspel mellan oss och er resenärer. Jag vill därför tacka dig för att du visar hänsyn och drar ditt strå till stacken.

Gotland utsågs till Sveriges populäraste resmål 2021 enligt en undersökning som konsultföretaget Research One genomfört, något som vi har märkt av från sommaren och framåt då antalet resor är i linje med det tidigare rekordåret 2019. Den starka hemestertrend som vi sett växa under de senaste åren väntas stå sig stark även under 2022 och vi har höga förväntningar på sommarmånaderna.

Den här veckan öppnar vi upp bastrafiken för perioden efter påsk 2022 och fram till och med 31 augusti. Vi kommer under våren kontinuerligt tillföra mer kapacitet och trafik för sommartrafiken. Bokningen för september-december öppnar inom kort.

Tack för att ni är våra kunder och för att ni har varit med oss under 2021!

God jul, gott nytt år och väl mött ombord 2022!

 

Marcus Risberg, vd Destination Gotland