Möt våra medarbetare

Noelia Cubillos, Kabinvärd

— Jag har jobbat på Destination Gotland sedan 2003 och sökte hit för att min pappa arbetade här. Stresstålighet, stor initiativförmåga och att man ser det där lilla extra är bra egenskaper för yrkesrollen eftersom vi arbetar med att ta hand om våra resenärer.

Det bästa med jobbet som kabinvärd är variationen, att man har möjlighet att jobba på olika driftställen samt gemenskapen. Man blir ett sammansvetsat gäng när man jobbar tillsammans ombord och det är roligt att vi blir ett ännu större gäng under högsäsongen. Sen är det ju väldigt bekvämt att jobba en vecka och vara ledig en vecka, det är nog det allra bästa!

 

Roger Nygren, Kock

— Jag skulle egentligen bara jobba en vecka för de andra i personalen när de skulle på utbildning, men det slutade med att jag endast klev av båten två dagar den månaden och sedan dess har jag arbetat här. Mina arbetsuppgifter som kock är att se till att allt flyter på i köket, göra beställningar och se till att allt finns hemma.

Jag strävar alltid efter hög kvalitet. Att kunna arbeta i grupp samt flexibilitet är bra egenskaper för yrkesrollen. Det kan bli stressigt vissa dagar men om man har ett inre lugn och är van vid att arbeta i kök så är det inga problem. Det bästa med jobbet är kamratskapen man får ombord. Vi blir som en familj. Jag brukar säga att jag har en landfamilj och en ombordfamilj.

 

Stina Svärd, Terminaltjänsteman

— Som terminaltjänsteman har jag varierade uppgifter, allt från att hjälpa till med bokning av resan till att sedan checka in kunderna på båtarna. Däremellan hjälper jag våra resenärer av och på båtarna samt arbetar vid bagageinlämningen. Viktiga egenskaper för yrkesrollen är att vara flexibel, positiv och stresstålig eftersom man måste kunna lösa en situation snabbt så att kunden känner sig nöjd efteråt.

På sommaren vill de flesta checka in 20 minuter innan avgång och då får man helt enkelt tänka att det får ta den tid det tar. Det är viktigt att kunden inte blir stressad för att jag själv är stressad. Det bästa med jobbet är kollegorna, jag har jätteroligt på jobbet vilket till stor del är tack vare dem. Jag har även utvecklats väldigt mycket sedan jag började jobba här. Jag har blivit mycket mer utåtriktad vilket är tack vare att jag träffar så många olika människor hela tiden.