Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Statistik

För alla som älskar siffror och statistik finns här fakta om Destination Gotland, resenärer, gods och fordon. 

Klicka här för att öppna en pdf med trafikvolymer för september 2020

Klicka här för att öppna excelfil med samlad info om Destination Gotlands trafikvolymer från 2018/19/20

 

Många besökare till Gotland under september

Under september månad 2020 reste nästan lika många mellan Gotland och fastlandet som 2019, och allt fler stannar längre. Resandet för september var cirka 90 procent av resandet 2019, och sett till enbart besökare var resandet 96 procent av förgående år. Däremot har resandet bland bofasta på Gotland minskat med nästan 30 procent.

- Vi märker att det har varit fler besökare på ön än vanligt och det är såklart väldigt kul. Siffrorna speglar sig dock inte i antalet resenärer, utan det är snarare så att många väljer att stanna längre på Gotland, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef Destination Gotland.

Gotland har fortsatt många besökare och många har valt att stanna kvar på ön in i höstmånaderna. Resenettot var under september betydligt högre än resenettot motsvarande veckor under 2019. I snitt befann sig 6300 fler personer på Gotland jämfört med föregående år, och Destination Gotland ser tydliga besökstoppar under helgerna.

- Det är glädjande att många upptäcker Gotland som ett weekendresmål, och det är sannolikt ett resultat av att färre väljer att resa utomlands. För att kunna upprätthålla trafiken och besökarna till ön, fortsätter vi med åtgärder ombord, så som att lämna en tom stol mellan varje sällskap, för att begränsa risken för smittspridning, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef, Destination Gotland.

Totalt sett reste strax över 100 000 personer (enkelresor) med Destination Gotland under september månad. Till och med september har strax över en miljon resenärer rest med Destination Gotland, det innebär en minskning med över 30 procent, motsvarande en halv miljon resenärer jämfört med 2019.

 

Kontaktperson och kontaktuppgifter

Adam Jacobsson, adam.jacobsson@destinationgotland.se
Telefon +46 498-20 18 20 eller +46 70 44 79 000