Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Allt mellan himmel och båt!

Vissa frågor är det lätt att svara på, andra är svårare, mer komplexa och involverar fler personer. Här samlar vi olika frågeställningar som ger fördjupad insikt i hur saker och ting fungerar.

 

Varvsvistelser & annat underhåll 

Alla fartyg som Destination Gotland har är kontinuerligt på varv, eller ligger i hamn, för nödvändigt underhåll. Vad gör de där egentligen och hur påverkar det turlistan? Mer om fartyg på varv och så kallad varvsturlista kan du läsa här.

Internetuppkoppling på fartygen

Det finns flera utmaningar för att få snabbt internet ombord på fartygen. Avstånden till master på land är en sådan, höjden på masterna en annan. Dessutom är jorden rund och fartygen följer med havsvågorna medan radiovågorna inte gör det. Och satelliterna är så högt uppe att de praktiskt taget är i rymden. Här kan du läsa mer om uppkopplingen på Destination Gotlands fartyg.

Djurtransporter

Alla hästkrafter räknas ombord på Destination Gotland. Varje enskild hästkraft som åker djurtransporter, alla fordonens hästkrafter - för att inte tala om fartygens. SF1500-fartygen har nästan 70 000 hästkrafter. Här kan du läsa mer om djurtransporter ombord.