Almedalen, Visby | Patrick Hansson

Boka din konferens på ön

Gotland har alltid varit en naturlig plats för möten. Oavsett om det handlar om en stor kongress eller ett litet ledningsgruppsmöte finns både kapacitet och ett rikt urval av anläggningar att välja mellan. Allt är nära, så även lokaler för fest och aktiviteter. Arrangera en oförglömlig bankett under öppen himmel i en kyrkoruin från 1200-talet eller i ett fiskeläge vid havet. Utöver den unika miljön är Gotland känt för sina duktiga matproducenter. Du och ditt företag har möjlighet att uppleva kulinariska besök hos producenterna och provsmaka deras alster på plats.

Tradition, värdskap & upplevelser

Gotland har många återkommande event och temaveckor. Varje år samordnas drygt tjugo tusen besökare, mängder av transporter och hundratals dagliga aktiviteter till Almedalsveckan i Visby, men utöver detta arrangeras konferenser, kongresser och event året runt. På Gotland finns en gedigen erfarenhet av att arrangera stora möten och ön är välkänd för sitt varma värdskap. Mingla bland skatter, skelett och bildstenar på Gotlands Museum eller njut av en stadsvandring som visar spår av Visbys 1000-åriga historia. Året runt arrangeras äventyr i Visbys torn och ruiner, gutniska lekar, cykel- och bussturer med klättring från kalkstensklippor, badtunnebad, havsfisketurer, Bergman-guidningar och mycket mer. Kulinariska upplevelser är också en självklar del av ett möte på Gotland; efter en dag fylld av möten och intryck avnjuts lokala specialiteter som grillat lamm, sparris, ost från gårdsmejerier, tryffel och klosteröl.

Lokaler att trivas i 

Nära hotell och restauranger, intill storslagen havsutsikt ligger Wisby Strand. Prisad som Nordens mest inspirerande mötesplats. Den moderna kongresshallen rymmer 14 flexibla konferensrum och plats för upp till 1000 personer. Utöver kongresshallen finns flera möteslokaler av varierande storlek runt om på ön.  Det finns också flertalet arrangörer med helhetslösningar som sköter alltifrån resan och väsktransporten till boendet, möteslokaler och kvällsarrangemanget. Hos Gotland Convention Bureau kan ditt företag eller din organisation kostnadsfritt få råd och stöd för att arrangera ett framgångsrikt stort möte på Gotland. Läs mer på konferensgotland.se

Gruppriser på färjan

Destination Gotland erbjuder dessutom mat- och konferensmöjligheter ombord. Om ni reser i en grupp om minst 10 personer och endast vill boka färjan kontakta vår gruppreseavdelning!