Destination Västervik

Den småländska staden Västervik är en av fastlandets charmigaste platser. Med sin närhet till skärgård, hav och kust är den en oslagbar pärla att besöka för allehanda vattenäventyr. Som fastlandshamn är den även en charmig port för gotlänningar som vill komma av ön en stund. Destination Gotland trafikerar turen Visby - Västervik (och vice versa) sommartid men året runt går det att nå Västervik främst via Oskarshamn. 

Oavsett om du vill hänga i Västervik en dag eller en vecka (eller ett liv) kommer du inte bli besviken på den lilla charmiga staden med det stora utbudet. 

Tips på upplevlser under en dag:

  1. Skärgårdsutflykt. Finns det något vackare än en skärgård, vatten, öar, öppenhet och tillgänglighet? I området runt Västervik finns populära Idö vars gårdskrog är ett uppskattat resmål. Naturreservatet Rågö är sjukt pittoreskt och genuint. Mer information finns på www.vastervik.com

  2. Strosa runt i Västervik. Shoppa och ät lunch på Björn Ulvaeus Slottsholmen. Familjen kan med fördel leka i den stora stads- och generationsparken. 

  3. Gå på konsert/evenemang. I Staden och dess omgivning finns många evenemang under sommaren,här finns mer info om vad som händer. 

Med Destination Gotland kan du antingen resa från Visby till Västervik och ta del av paketerbjudanden på fastlandet. Besökare som är på väg till Gotland kan välja mellan att resa över dagen, nyttja ett prisvärt 48 timmars-paket eller resa enkel resa till ön för att sedan välja att resa tillbaka till fastlandet via Oskarshamn eller Nynäshamn.