Romateatern hyllar Bergman

I samarbete med Dramaten presenterar Romateatern stolt 2018 års föreställning Sommarnattens leende av Ingmar Bergman.

Här klirrar isen i glasen, krocketkloten rullar över den soldränkta gräsmattan medan det smids raffinerade planer under parasollen. När så skymningen sänker sig stiger undertryckta känslor upp till ytan och med hjälp av ett magiskt vin, en makalös säng och en omgång rysk roulett ställs liknöjd livslögn mot ungdomligt begär i den ljusa sommarnatten.

En av Sveriges vackraste sommarscener

Välkommen genom den magnifika allén till Roma klosterruin och Romateatern, en av Sveriges vackraste sommarscener! Njut av en sommarkväll med ensemblen på nära håll, allt medan skymningen tätnar och teaterljuset tar över och förhöjer mystiken i den gamla klosterruinen från 1100-talet.

Årets föreställning

Ingmar Bergmans gäckande kärlekskomedi utspelar sig 1901 i en liten svensk småstad. Filmen vann guldpalmen i Cannes och blev därmed Bergmans internationella genombrott. Sommarnattens leende är en riktig klassiker - känd för sin fräcka dialog – sin moderna syn på kärlek och lust och inte minst - sitt färgstarka persongalleri. Boka dina biljetter här!

I årets stjärnspäckade ensemble syns:
Lia Boysen
Rachel Mohlin
Lena Strömdahl
Peter Eggers
Steve Kratz
Andreas Rothlin Svensson
Alexandra Drotz Ruhn
Joel Ödmann
Nathalie Sundelin 

Regi: Hugo Hansen
Dramatisering: Nina Ponten

Föreställningen Sommarnattens leende spelas 27 juni till och med 18 augusti. Läs mer på www.romateatern.se eller boka dina biljetter här: Biljetter till Sommarnattens leende