Tre goda ting på Gotland i november

Solnedgången i havet är lika vacker att titta på. Mycket är sig likt på Gotland under hösten, men det är också mycket som ändrar karaktär. Vågskvalpet slår in kraftigare mot stränderna och sommarens utflyktsmål förvandlas till lugna oaser.

Ta en uppfriskande höstpromenad längs med Visbys vackra strandpromenad. Strosa runt i de mysiga gränderna, shoppa utan trängsel och långa köer. Förutom de välkända varuhuskedjorna hittar du många butiker med gotländsk inredning, konsthantverk och delikatesser. Här finns också gott om kulinariska krogar som håller öppet året om. 

Förutom rekreation och avkoppling finns det tre goda skäl varför du ska besöka Gotland i höst:

2-3/11 Visby Beer & Wine Festival 

Första helgen i november samlas bryggerier, agenturer och producenter på Wisby Strand. Mässan erbjuder över 250 produkter från hela världen, varierat matutbud och flera lokala producenter.

Festivalen inleds fredagen den 2 november med höstens största After Work då Smalare än Thord uppträder.

Lördagen den 3 november är mässan öppen från klockan 17.00. Efter 22.00 drar underhållningen igång i övre bankettsalen. Läs mer här!

16-18/11 Gotlands tryffelfestival

Den gotländska tryffeln blir allt mer populär och mitt under säsongen, den 16-18 november, anordnas en tre-dagars tryffelfestival på Gotland. Ta chansen att lära dig mer om den gotländska tryffeln, följ med på tryffeljakt och framförallt; smaka på tryffel i olika former under lördagens stora tryffelmiddag.

Tryffelfestivalens programpunkter

Fredag 16 november
Tryffelmarknad i Östercentrums galleria.
Visningar av tryffelsök i Östergravar, kl 14. 
Tryffel-after-work på flera restauranger runt om i Visby.

Lördagen 17 november - Tryffeldagens högtidsdag
Seminarier  i Donnerska huset.
Stämningsfull tryffelceremoni i Domkyrkan med bl.a. diplomering av årets tryffelkock.
Den stora tryffelmiddagen på Clarion Hotel Wisby. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland.

Söndag 18 november
Tryffelbrunch på Smakrike i Ljugarn. 
Tryffeljakter i bl.a. Ljugarn, Roma och Rute. 

För mer information och festivalprogrammet besök www.gotlandstryffelfestival.se 
Klicka här för att komma till sidan med alla våra bokningsbara event. 

24-25/11 Gotlandsjul på Wisby Strand (Almedalen)

Missa inte Gotlands största julmarknad. Hushållningssällskapet firar Gotlandsjul med allt som behövs för att dra igång julkänslan. Det är mysigt, gott, trevligt och ett ypperligt ställe att införskaffa allt som behövs till den stundande julhögtiden. På julmarknaden finns lokalproducerad mat, hantverk, konst, blommor, böcker och julklappar – allt av hög kvalitet.

På julmarknaden bjuds det även på musik/underhållning, barnaktiviteter, utställningar,  provsmakningar, prova-på-aktiviteter och lotterier.

I caféet och i restaurangen serveras varma och kalla drycker, frukt, gotländska skinksmörgåsar, hembakade kakor, bullar och julgröt. 

En biljett gäller hela helgen. Öppettider: lördag & söndag 11.00-17.00. Köp biljetter här!