Tips på gotländska höstevenemang

Solnedgången i havet är lika vacker att titta på. Gränderna i Visby är lika mysiga att strosa i. På restauranger och caféer är det liv och rörelse precis som vanligt. Mycket är sig likt på Gotland när sommar övergår till höst, men det är också mycket som ändrar karaktär. Vågskvalpet slår in kraftigare mot stränderna, naturen växlar över till en varmare färgskala och sommarens utflyktsmål förvandlas till lugna oaser.

Ta en uppfriskande höstpromenad längs med Visbys vackra strandpromenad. Strosa runt i de mysiga gränderna, shoppa utan trängsel och långa köer. Förutom de välkända varuhuskedjorna hittar du många butiker med gotländsk inredning, konsthantverk och delikatesser. Här finns också gott om kulinariska krogar som håller öppet året om. Tack vare det uppvärmda havet och Visbys skyddande mur kan du ofta njuta av ljumma vindar på uteserveringar långt in på hösten. 

Förutom rekreation och avkoppling bjuder hösten på Gotland på en rad spännande evenemang och aktiviteter, här följer ett urval:

6/10 Visbydagen & Kultur i natten

Första helgen i oktober varje år hyllas den moderna världsarvstaden med ett program fyllt av musik, dans, marknad samt barn- och kulturaktiviteter av olika slag.

6/10 Gotland Ultra Marathon

För alla träningssugna som gillar utmaningar finns öns eget Ultra Marathon. Loppet startar vid Hallshuks fiskeläge på norra Gotland och målet är i Visby. En vacker stäcka på 51 kilometer. 

12-13/10 Underjorden tur & retur

En komisk musikal, en samhällssatir, med stor orkester från GotlandsMusiken, stråk från Camerata Nordica, kör, dansare och vår kära Babben Larsson. Framförs på Wisby Strand. 

17/10 Bokens dag

I Visby firas bokens dag på Clarion Hotel Wisby. Bland de författare som medverkar kan nämnas Theodor Kallifatides, Agneta Sjödin, Sara Stridsberg och Jonas Hassen Khemiri. 

26-27/10 Gotland Grand National

Världens största endurotävling. 3000 förare från ca 12 nationer  tar sig an en bana av hal kalksten blandat med terräng av vatten, lera och snabba stigar. Oavsett om du deltar eller är på plats som åskådare är GGN en upplevelse du sent kommer glömma! 

2-3/11 Visby Beer & Wine Festival 

Första helgen i november samlas bryggerier, agenturer och producenter på Wisby Strand. Mässan erbjuder över 250 produkter från hela världen, varierat matutbud och flera lokala producenter. 

16-18/11 Gotlands tryffelfestival

Den gotländska tryffeln blir allt mer populär och mitt under säsongen, den 16-18 november, anordnas en tre-dagars tryffelfestival på Gotland. Ta chansen att lära dig mer om den gotländska tryffeln, följ med på tryffeljakt och framförallt; smaka på tryffel i olika former under lördagens stora tryffelmiddag. Läs mer här!

25/11 Konsert med Mikael Rickfors

På Clarion Hotel Wisby har de haft söndagskonserter med duktiga artister. Livesäsongen avslutas med besök av Mikael Rickfors och hemlig lokal artist.