Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Krogtips på ön

På Gotland vimlar det av högklassiga restauranger, med smaker från hela världen blandat med lokala råvaror. Dessutom erbjuder Visby bar- och klubbupplevelser utöver det vanliga, inte minst sommartid. Här har vi samlat några favoriter...

I Visby

Surfers

Populära Surfers med en interiör som påminner om en surfbar på Maui erbjuder skönt häng kombinerat med ljuvliga smaker från det sichuanska köket. Här beställer ni in flera smårätter som ni delar på. Bang bang-kyckling, räkbollar och två gånger i pannan-fläsk är exempel på rätter du finner på menyn.

Bakfickan

Bakfickan har funnits på Stora torget i Visby sedan tidigt 90-tal, och än i dag har klassiker som stekt strömming, fisksoppa och rökta räkor en given plats på menyn. Restaurangen erbjuder enkla och väl tillagade rätter och i kyldisken finns färska skaldjur och delikatesser att avnjuta på plats eller att ta med hem.

Bolaget 

En trivsam krog belägen på Stora Torget i det gamla Systembolagets lokaler. Här serveras utsökta fransk-inspirerande rätter, tillagade av lokala råvaror, till tonerna av Piaf och Aznavour. Uteserveringen har Visbys bästa solläge med cirka 60 sittplatser och stor bar.

Crêperie och logi

Galetter och crêpes på gotländskt vis: Kliv in i det mysiga strykjärnshuset mitt i Visby innerstad. Här serverar ägarna den godaste mat de vet; sina alldeles egna, speciella franska galetter och crêpes. Avnjut tillsammans med ett glas kall cider från Normandie.

 

Utanför Visby

Katthammarsviks rökeri

På öns östra sida ligger det familjeägda rökeriet där man förädlat fisk sedan 1943. Året runt röks de finaste fiskarna på en bädd av alspån, alved och enris som ger färg och smak åt den noggrant utvalda råvaran. Beläget precis vid hamnen kan du avnjuta rätter som fisksoppa, stekt strömming med ramslökskräm och potatismos eller rökeriets räklåda med kokta och rökta räkor, aioli, smör och bröd.

Smakrike krog & logi

Till Smakrike i Ljugarn kommer man året runt för att glädjas och njuta av egenheterna i varje årstid. Här tar man vara på de gotländska råvarorna när de är som bäst och skapar fantastiska måltider att minnas. Prova avsmakningsmenyn i restaurangen eller beställ in något lättare i bistrodelen ute på verandan.

Lilla Bjers

6 kilometer söderut om Visby hittar du Lilla Bjers som vunnit flera fina utmärkelser för sin ekologiska inriktning. Allt grönt som serveras har odlats på gården, det de inte kan producera själva, t.ex. kött och mejeri, tar de från andra, i första hand gotländska producenter. Maten serveras i ett vackert inrett växthus och menyn styrs helt av vad jorden, solen och syntesen bestämt passar bäst just idag.

Gula Hönan

Restaurang Gula hönan är inhyst i ett sekelskifteshus med glasveranda, matsalar och takmålningar. Ägarnas ambition är att servera så mycket biodynamiskt och ekologiskt som möjligt, därför är Gula Hönan självförsörjande på grönsaker, kryddor, blommor, frukt och bär. När du bokar bord kan du välja mellan den lilla eller den stora menyn. Väljer du den stora menyn ingår en trädgårdsvandring.

Strandakar

Nybyggt designhotell med restaurang i unik gotländsk miljö. Restaurangchefen fokuserar på lokala råvaror och allt tillagas med stor omsorg.

Andra bra restauranger

  • Vinäger

  • Italienaren

  • G:a Masters

  • Djupvik hotel

  • Bungenäs matsal

  • Pighuset Tapas & Cava

  • Hotel Stelor

  • Värdshuset Lindgården