Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19 och vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra vår turlista.

Viktig information gällande covid-19, läs här (Uppdaterad 2 juli 2020)

Gotlands museum

Ta del av gotländska kultur och historia tillsammans med Gotlands Museum. I sin skatt ingår bland annat Fornsalen, med historiska utställningar och barnutställningen - Skepp & Skoj, Gotlands Konstmuseum, med exempelvis gotländska konstutställningar, Guideturer genom värdsarvet och flera historiska gårdar på Gotland.

Fornsalen i Visby

Fornsalen är ett hus fullt av upplevelser för hela familjen! I Medeltidsutställningen möter du den danske kungen Valdemar Atterdag och får veta mer om slaget vid ringmuren år 1361. Här kan man också titta på Gotlands unika bildstenar och världens största vikingatida silverskatt. Här finns också en fin gotländsk souvenirbutik och ett café för den som blir sugen på fika eller lunch. I huset intill ligger Gotlands Konstmuseum, Här visas utställningar med gotländsk konst, samtidskonst, form och design.

Gotlands museum skepp och skojSkepp & Skoj

Fornsalens barnutställning Skepp & Skoj handlar om hav och sjöfart på Gotland genom tiderna. Här kan barn och vuxna leka tillsammans och samtidigt lära sig vad havet har betytt och fortfarande betyder för Gotland med fokus på transporter, fiske, handel och turism. Utställningen är fylld med aktiviteter för hela familjen. För den vetgirige finns flera faktastationer, och uppmaningar - ”upptäck, fundera, fråga och lek” - som gör Skepp & Skoj till både en utställning och ett skojigt lekrum på samma gång.

Gotlands museumGuidetur genom världsarvet

Följ med museets kunniga guider på en vandring genom Visbys fantastiska historia. Här får du uppleva staden ur ett helt nytt perspektiv och lära dig saker på ett fantasieggande vis. Museet har nycklarna till några av de mest spännande historiska byggnaderna och ruinerna i Visby.  I vandringen ”Staden bakom muren” får du blicka in i spännande och annorlunda världar. Vandringen tar dig genom Visbys smala, slingrande gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus där tiden tycks ha stannat. I de dramatiserade vandringarna får du möta människor ur det förgångna och lyssna till berättelser om hisnande livsöden. 

Du hittar mer information och öppettider på Gotlands Museums hemsida