Res över dagen fr. 249 kr

Även i år kan du resa med färjan från Västervik till Visby perioden 1 juni - 21 augusti. Många avgångar är dessutom perfekta för en dagstur, och du kan då resa från Västervik på morgonen och tillbaka från Visby på kvällen. Då får du en heldag på ön och kan njuta av ett brett utbud av kultur, härliga restauranger, caféer och mysiga butiker. Ps. Du kan ställa bilen på den stora parkeringen vid terminalen i Västervik!

Ett vimlande världsarv

Få städer har en så unik kombination av gammalt och nytt som Visby. Omringad av den välbevarade ringmuren från 1200-talet bjuder den forna Hansestaden  på kulturarv, vackra klosterruiner och strosvänliga kullerstensgränder. Men också på matupplevelser i världsklass, after beach med havet som kuliss och konserter och spelningar i mäktiga stenvalv. Visby vimlar, och du bestämmer själv om du vill ha paus eller puls, dåtid eller nutid. Boka en dagstur redan idag! 

Cykla på Gotland

Många förknippar Gotland med cykelsemester. Cykel är ett ypperligt sätt att ta sig runt på Gotland då det runt hela ön finns gott om natursköna vägar, och vill du lämna din egen cykel hemma finns det gott om cyklar att hyra vid ankomst i Visby. Ett tips för att maximera din dag är att styra norrut mot Själsö Bageri, Krusmyntagården och Lummelundagrottorna, eller söderut mot Högklint, Kneippbyn, Lilla Bjers och Tofta strand. För fler tips, läs vår cykelguide.

Romateatern

För många är ett besök vid den över 800 år gamla klosterruinen i Roma belägen mitt på Gotland en kär tradition. Klosterruinen är en av Sveriges mest genuina och är på många sätt en enastående plats att se och spela teater på. Här har Romateatern gett olika uppsättningar av William Shakepseares verk sedan 1989. Årets pjäs är dock en hyllning till Ingmar Bergman som skulle fyllt 100 år i år. En stjärnspäckad ensemble bjuder i år därför på "Sommarnattens leende". Läs mer om Romateaterns hyllning till Bergman här...

Sommarnattens leende Romateatern 2018

Kneippbyn

3 kilometer söder om Visby ligger Kneippbyns sommar- och vattenland. Här kan du bland annat hälsa på Pippi, Prussiluskan och Kling och Klang i Villa Villerkulla, eller prova någon av alla nedfarter och pooler som vattenland har att erbjuda. Du tar dig lätt dit med cykel eller med Kneippbynbussen som avgår flera gånger om dagen från inre hamnen i Visby mellan v.26-32.

Almedalsveckan

Få ut det bästa av Almedalsveckan - åk över dagen! Almedalsveckan i Visby pågår 1 juli tom 8 juli. Missa inte chansen att delta utan att behöva leta boenden - ta en dagstur från Västervik istället! Du hinner äta en god lunch och njut av vimlet när du ankommer Visby lagom till lunch, kryssa sedan mellan spännande seminarier och debatter under eftermiddagen, och avsluta med partiledartalet och en snabb middag innan båten går hem igen kl. 20.45. På så vis får du ut det bästa av årets Almedalsvecka. En dagstur med oss kostar från 249 kr tur/retur.

Kallis - Kallbadhuset

10 minuters promenad från färjeterminalen i Visby hittar du Kallbadhuset, eller Kallis som det kallas i folkmun. För några år sedan röstades Kallis fram till Europas bästa beachclub av brittiska The Sunday Times och här har världstjärnor som Axwell, Avicii, Icona Pop och Otto Knows spelat. Läs mer på Kallis hemsida.

Medeltidsveckan

Medeltidsveckan är stadsfestivalen som verkligen har något för alla smaker och åldrar. Under vecka 32 besöker över 40.000 glada besökare de 500 evenemang som står på festivalprogrammet både i och utanför staden. Programmet består av en spännande blandning av allt från den myllrande marknaden och de spektakulära eldshowerna till gatuteatrar, tornerspel, konserter, föreställningar och guidade turer. Läs mer på Medeltidsveckans hemsida.