Gotland Gastronomy

Upplev Gotlands nya festival, med fokus på gastronomisk mat och dryck.
Evenemang och aktiviteter runt om hela ön 26-29 april. 

Missa inte denna gastronomiska helg då gotländska restauranger, lokala mat- och dryckesproducenter och odlare bjuder in till en långhelg fylld med unika evenemang, specialkomponerade menyer, gästspel, dryckesprovningar och upplevelser i alla dess former.

Festivalen lyfter hela öns utbud och kompetenser, och du som gäst kan själv välja vad du vill vara med på. Besök gårdar, mat- och dryckesproducenter eller boka in dig på någon av alla restauranger och upplev specialkomponerade menyer.

3 tips från programmet:

Gårdsmiddag lagad med själ och hjärta på Stelor i Västergarn 

5 rätter med bra mat på lokala råvaror. Många ingredienser hämtas från trädgården eller gårdar i närheten. 27-28/4. Bokas på koket@stelor.se eller ring 0735-181889.

En resa genom Emilia Romagna på restaurang Italienaren i Visby 

Här bjuds du på provning och historia om delikatesser från distriktet Emilia Romagna i norra Italien. Eller boka en äkta Italiensk meny, gjord på gotländska, ekologiska råvaror. 26-28/4. Boka via www.italienaren.se eller ring 0498-211168.

Bli en glassmästare för en dag med Gute Glass i Barlingbo

Här ingår besök i fabriken där man tillsammans kokar grundsmeten som du sedan kompletterar med dina egna ingredienser. Dessutom får du designa din egen förpackning! 28/4 kl. 9.30-12. Anmäl dig till klara@guteglass.se eller ring 0498-284100.


Alla aktiviteter hittar du på gotlandgastronomy.se/programpunkter/