Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Sannas drömtillvaro i Visby

Sanna Lennartsdotter Dackmo satsade allt på karriären i New York – för att inse att det var i Visby hon hörde hemma. Efter flera framgångsrika år utomlands var det kontrasterna som gjorde hela skillnaden. Tiden, lugnet och närheten till havet – en oslagbar kombination som gjort att Sanna har skapat sin egen drömtillvaro, mitt i lilla Visby! 

Namn: Sanna Lennartsdotter Dackmo Ålder: 30 år Familj: Singel. Mamma Pia och pappa Lennart, brorsan Pontus och hunden Rolex. Gör: Driver familjeföretaget Wisby Ur & Guld, smyckesdesigner, DJ, styrelsemedlem för Företagarna Gotland mm. Bor: Lägenhet på Adelsgatan mitt i Visby innerstad, med utsikt över takåsarna och havet.

Kärleken till Gotland har alltid funnits där. Trots det så gav sig Sanna iväg utomlands direkt efter studenten. Efter att ha bott i Österrike och Spanien var det dags för New York, där hon tog sin examen inom mode och design, och sedan arbetade sida vid sida med smyckesdrottningen Efva Attling och så småningom även med den välkände svenske kläddesignern Johan Lindeberg.

Så här i efterhand kan hon konstatera att åren utomlands handlade mycket om att hitta sin plats. När Sanna kom hem till Gotland igen var hon nästintill utpumpad på energi.
– Jag hade (då som nu) ett stort behov av mer tid, förklarar hon.
– Här i Visby finns ingen vardaglig pendlingstid, ingen väntan. Det ger mig mer tid för familj, vänner och inte minst mig själv och mitt välmående, fortsätter Sanna.

Nu arbetar hon som smyckesdesigner och driver familjeföretaget Wisby Ur&Guld samt e-handel WUGO.se. 
– Här finns alla möjligheter att skapa saker, och det är ett perfekt ställe för kreativa människor. Gotland är fullt av drivna småföretagare som alla mer än gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Sanna berättar hur hon har skapat sin egen drömtillvaro i Visby, såväl yrkesmässigt som privat. 
– Det är sådan otrolig lyx att vakna med havet utanför fönstret förklarar hon. Och att kunna gå på stjärnkrogar som håller öppet året runt. I lilla Visby på lilla Gotland.

Café H10 i Visby


Sannas tips till dig som besöker Visby

– Jag bor och jobbar på Adelsgatan och på fritiden umgås jag med mina vänner, då flera av dem också bor i stan. Visby har allt; mat i världsklass, tempot på sommaren och lugnet offseason, historiska byggnader, en ringmur, närheten till havet, fantastisk natur och det alldeles unika ljuset! Här har jag valt ut några av mina Visby-favoriter:

Surfers

Helt klart favoritrestaurangen i stan, för mig och många andra. Här är jag ofta, det är nästan som mitt andra vardagsrum. Det perfekta stället för middag eller skönt häng!

H10

En minigalleria med modern och klassisk shopping, både gotländska och internationella designers. Bar & café, perfekt för både frukost, möten och lunch.

Strandpromenaden

Här kan man promenera i solnedgången på sommaren eller under höststormarna när vinden gör allt för att blåsa omkull dig. Dessutom finns Sveriges snyggaste utegym längs vägen..

Lindgården

Ett annat favoritställe! Sill-tallriken är ett måste, och passa på att be sommeliern och driftschefen Frida om råd vad du ska ha i glaset! En varm sommarkväll är uteserveringen på innergården ett av Visbys allra skönaste ställen.

Adelsgatan

Svårt att inte ha Adelsgatan som favorit när jag både bor och jobbar här. men det är verkligen en fantastisk plats med vackra hus, mysiga butiker och en häftig historia! Börja dagen med en fika på Brödboden, genuint och mysigt och alltid nybakat!

GKF

Jag stödjer det lokala så mycket jag kan. På GKF representeras flera gotländska hantverkare och här finns allt från glas och porslin till ull och kläder. Missa inte till exempel Jennie Olofsson som driver glasstudion Big Pink!