Test

Med alla sina vackra kalkstensklintar är Gotland en unik plats att klättra på. Vare sig du är nybörjare eller van klättrare finns något nytt att uppleva. Prova på klättring vid Högklint eller testa repellering med utsikt över havet.

Ny på klättring?

Klättring är utmanande på flera olika sätt. Förutom den fysiska utmaningen tränas din motorik och samarbetsförmåga eftersom du måste kunna kommunicera och lita på den du klättrar med. Nybörjarklättrare och de som är nyfikna på klättring bör med fördel boka in en kurs vid Högklint, strax söder om Visby. Förhållandena vid klinten är perfekta för nybörjaren men även mer vana klättrare kan se sin utmaning då det finns flera leder med olika svårighetsgrader.

Klätterkurser

Det finns flera aktörer som erbjuder kurser för dig som vill testa på klättring. Eller varför inte prova repellering, det vill säga hänga fritt och fira dig ned hela 50 meter ovanför marken med utsikt över havet. Bokar du in en kurs får du hjälp med allt du behöver: sele, hjälm, skor, rep med mera. Se aktuella kurser under relaterade produkter längre ned på sidan.

Utmana dig själv

För den lite mer erfarne klättraren är ett tips att testa på aktiviteten bouldering, det vill säga klättring på låg höjd utan rep med en matta under som skydd om man skulle tappa greppet. En riktig utmaning, där det krävs både styrka, teknik och koncentration.

Campingvideo
Se filmen om Gotland - jorden runt på en ö.