natwest Island Games – Den officiella ö-olympiaden

Den 24 till 30 juni bjuds det in till en riktig multisportfest på gotländsk mark. Det är nämligen dags för 24 av världens öar att göra upp i de prestigefyllda NatWest Island Games. Förbered dig på en vecka med spännande tävlingar, skön stämning och, förhoppningsvis, gotländsk segeryra.

NATWEST ISLAND GAMES arrangerades för första gången 1985 på den brittiska ön Isle of Man. Syftet var att skapa ett evenemang som stärkte banden mellan öar runt om i världen, där idrottare från dessa fick chansen att möta internationellt motstånd. Då var tanken att tävlingen skulle vara en engångsföreteelse för de 700 deltagare från 15 öar som var med och tävlade i sju olika sporter. Spelen blev dock en sådan succé att arrangörerna beslutade att göra dem till ett återkommande arrangemang.

NATWEST ISLAND GAMES arrangeras nu vartannat år och det är andra gången som Gotland fått äran att agera värd (senast var 1999). För att få delta i spelen krävs att du är född på en medlemsö eller har bott där i minst 12 månader innan spelen. Deltagarantalet har i dag stigit till 3 000 atleter från 24 öar, som gör upp i sammanlagt 14 idrotter. Vilka sporterna är bestäms av värdön. Förbered er på ett multisportarrangemang och en folkfest som slår det mesta, med mängder av tävlingar, aktiviteter och förväntansfulla besökare i Visby med omnejd.

Deltagande öar

Alderney, Bermuda, Caymanöarna, Falklandsöarna, Färöarna, Fröya, Gibraltar, Gotland, Guernsey, Grönland, Hitra, Isle of Man, Isle of Wight, Jersey, Menorca, Orkney, Rhodos, Saaremaa, St Helena, Sark, Shetland, Western Isle, Ynys Mon och Åland.

sporterna det ska göras upp i

Badminton, Basket, Bordtennis, Bågskytte, Cykling, Fotboll, Friidrott, Golf, Gymnastik, Simning, Skytte, Tennis, Triathlon, Volleyboll.

Köp din biljett till NatWest Island Games invigningsceremoni.

Läs mer om Island Games på deras hemsida.