Sköna höstdagar på ön

Solnedgången i havet är lika vacker att titta på. Gränderna i Visby är lika mysiga att strosa i. På restauranger och caféer är det liv och rörelse precis som vanligt. Mycket är sig likt på Gotland när sommar övergår till höst, men det är också mycket som ändrar karaktär. Vågskvalpet slår in kraftigare mot stränderna, naturen växlar över till en varmare färgskala och sommarens utflyktsmål förvandlas till lugna oaser.

Ta en uppfriskande höstpromenad längs med Gotlands vackra kust och stanna till vid något av öns pittoreska fiskelägen. I Visby kan du shoppa utan trängsel och långa köer. Förutom de välkända varuhuskedjorna hittar du många butiker med gotländsk inredning, konsthantverk och delikatesser. Här finns också gott om kulinariska krogar som håller öppet året om. Tack vare det uppvärmda havet och Visbys skyddande mur kan du ofta njuta av ljumma vindar på uteserveringar långt in på hösten. 
Restaurang Bakfickan i Visby
Förutom rekreation och avkoppling bjuder hösten på Gotland även på en rad spännande evenemang och aktiviteter.

6-8/10 Visbydagen & kultur i natten

Första helgen i oktober varje år hyllas den moderna världsarvstaden med ett program fyllt av musik, dans, marknad samt barn- och kulturaktiviteter av olika slag. 

26/10 Dileva i domkyrkan

Med sin turné ”Hjärtat vinner alltid” gör Thomas DiLeva en spelning i Visby Domkyrka.

28/10 Gotland Grand National

Världens största endurotävling. 3000 förare från ca 12 nationer  tar sig an en bana av hal kalksten blandat med terräng av vatten, lera och snabba stigar. Oavsett om du deltar eller är på plats som åskådare är GGN en upplevelse du sent kommer glömma! 

28/10-5/11 Höstlov på gotland

Höstlovsveckan inleds med spökparad genom Visby den 28/10, och fortsätter sen med olika aktiviteter på bland annat Fornsalen, Fenomenalen och Almedalsbiblioteket. Eller varför inte utforska Lummelundagrottan eller prova på klättring i den gamla sockersilon i hamnen?

4/11 visby beer & wine festival 

Första helgen i november samlas bryggerier, agenturer och producenter på Wisby Strand. Mässan erbjuder över 250 produkter från hela världen, varierat matutbud och närvaro från lokala produkter såväl som etablerade handlare. 

17-19/11 Gotlands tryffelfestival

Den gotländska tryffeln blir allt mer populär och mitt under säsongen, den 17-19 november, anordnas en tre-dagars tryffelfestival på Gotland. Ta chansen att lära dig mer om den gotländska tryffeln, följ med på tryffeljakt och framförallt; smaka på tryffel i olika former under lördagens stora tryffelmiddag. Läs mer här!


TIPS!

Fler evenemang och aktiviteter hittar du på Kulturens Ö. Klicka här för att komma direkt till evenemangskalendern!

Besök Visby Centrums hemsida för att se vad som händer i Visby i höst.