Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Upptäck öjn på hösten

Att besöka öjn på hösten kan vara att upptäcka Gotland på nytt. Vyerna är desamma, stränderna, gränderna, kyrkoruinerna och de öppna landskapen. Men det är färre människor, mindre stress och hets. Sandpromenaden med utsikt ut över horisonten gör det lättare att andas. I Visby finns det restauranger som håller uteserveringarna öppna så längre vädret tillåter. Livet utanför ringmuren bjuder på böljande fält, ödsliga stränder och vackra raukområden.

 

Klimatet på öjn under hösten gör att många upplever årstiden som den allra bästa på Gotland. Att vandra i naturen, ta ett spontandopp i havet, njuta på en uteservering och bara vara. Det finns fina vägar som gjorda för cykling eller vandring. Naturens skördar bjuder på kulinariska läckerheter som det går att ta del av på många av öjns restauranger.

Även om de flesta som besöker öjn under hösten gör det för den fria naturens skull så finns det mycket annat att göra också. Som att besöka skördefestivalen, gå på konsert eller se vuxna människor vältra sig i lera.

Här följer ett axplock på vad som händer på öjn under hösten:

7-8 september - Gotlands Skördefestival. 
Skördefestivalen är det självklara valet när du längtar efter en redig traktor, ko-utställning, kurser i vegetarisk matlagning och att få klappa grisar och lamm. 

21 september - Fårönatta på Fårö.
Tänk att det finns en höstdag på Fårö fylld av kultur, hantverk, strandyoga, spökvandring, god mat och underhållning. 

21 september & 12 oktober - Örnsafari.
Himlens stolhet, örnarna, finns att besåda på öjn - om man vet var man ska titta. Om du åker med Gotland Nature får du även möjlighet att låna tubkikare. 

5 oktober - Gotland Ultra Marathon.
För alla som inte kan få nog av den vackra gotländska kusten finns ett Ultra Marathon på ungefär 5 mil, från Hallshus på norr till Visby. 

9-13 oktober - Gotland Hiking Week.
Om man föredrar att uppleva Gotland genom att vandra istället för att springa Ultra Marathon så går det med fördel att delta i Gotland Hiking Week. Lika vacker natur, något lugnare tempo.

25-26 oktober - Gotland Grand National (GGN).
En av världens största endurotävlingar är en folkfest för alla som gillar lervälling och motorer. 

15-17 november. Gotlands Tryffelfestival.
Det svarta guldet, tryffeln, finns runt om på Gotland. Delikatessen firas genom en egen festival där man kan, förutom att äta god mat, delta i såväl tryffelsafari som en tryffelceremoni i Visby Domkyrka. 

Fler evenemang och händelser finns på Kulturens Ö och Gotland.net.