Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Möt våren på Gotland

Unna dig några sköna vårdagar på ön och njut av restauranger, uteserveringar och shopping i ett vimlande Visby. Cykla längs den vackra kusten eller varför inte ta med bilen för en tur ut på landsbygden och dess storslagna natur: Många gårdsbutiker, gästgiverier, loppisar mm brukar slå upp sina portar redan när den första vårsolen visar sig. Dessutom anordnas en rad olika evenemang runt om på ön. Här tipsar vi om några... 

Mat och kultur

Gotland Comedy
En helt ny Standup-scen startar upp i Vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby. Först ut är Thomas Oredsson som uppträder 25 april, tätt följd av Henrik Hjelt som kliver upp på scenen den 23 maj.

Gotland Gastronomy, 26-29 april
Öns restauranger, lokala mat- och dryckesproducenter och odlare bjuder upp till en långhelg fylld med unika evenemang, specialkomponerade menyer, gästspel, dryckesprovningar mm.

Öppna ateljéer, 10-13 maj
Konstnärer, konsthantverkare och formgivare runt om på ön välkomnar dig till samtal och visar upp hur de jobbar. Perfekt för en roadtrip!

Natur och aktiviteter

Gotland Hiking Week, 27 april -1 maj
Upptäck Gotland till fots! Vi vandrar tillsammans med duktiga naturguider på olika delar av ön. Dagsetapperna varierar mellan 10-15 km.

Golfa Gotland Runt, 13-17 maj
Under fem härliga vårdagar i maj kan du ta dig an en av Sveriges största golftävlingar, där du spelar på 5 olika banor runt om på ön.

Nordic Classic Weekend 28-29 april
Gå, jogga, cykla eller spring längs Gotlands vackra kust och vägar. Ett lopp med Nordens kanske vackraste löparsträcka!

Hingstsläppp på Lojsta Hed, 27 maj
Se när årets hingst släpps in i russflocken. Ett riktigt skådespel!

Karlsödagen, 6 juni
Karlsödagen firas varje år med olika arrangemang på ön, bland annat flera olika guideturer med speciella teman. Båt från Klintehamn fler gånger under dagen till rabatterat pris.

Trädgårdsveckan, 16-24 juni
Öns trädgårdsentusiaster bjuder in till upplevelser i sina trädgårdar runt om på Gotland. Invigning 16 juni i Botaniska Trädgården i Visby.

Fler evenemang och aktiviteter hittar du i evenemangskalendern på Kulturensö.se samt hos våra vänner på Gotland.net!