Besök på vingård i Hamra

Kom till vår ö och träffa Emma och Andrea på Långmyre Vineri. De driver en vingård i Hamra och de vill lära dig allt om vinodling, på Gotland. Nya livsdrömmar kan uppstå.

Varaktighet 1,5 - 2 timmar
Gruppstorlek Max 8 personer
Aktivitetsnivå Lugn

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

Lördagar kl 15.00 & söndagar kl 11.00 under följande datum: 1-30/5, 21-22/8, 11-19/9

Välkomna till Långmyre Vineri där grundarna Emma och Andrea visar er runt i vingården och vineriet och ni får lära er allt om hur livet som vinmakare ser ut på södra Gotland. Ni får höra historien om hur allt började, hur en arbetsdag ser ut och möjlighet att provsmaka det första vinet.

Långmyre Vineri är en Krav-certifierad vingård som etablerades 2018 av svenska Emma och oenologen Andrea från Italien, och vi tog vår första skörd 2020. Långmyre Vineri är den största vingården på Gotland och bland de största i Sverige. Vår fulla potential är 26.000 flaskor, med minimal påverkan på miljön.

Under besöket promenerar vi genom vingården i Hamra och berättar om allt vad det innebär att driva vingård på Gotland och hur vinodling fungerar. Efter promenaden tar vi oss vidare till vineriet i Burgsvik där vi visar hur förädlingen går till. I besöket ingår en vinöppnare från Långmyre Vineri och möjligheten att provsmaka den första årgången för en extra kostnad. 

Besöket börjar i vingården i Hamra, Hamra Bertelsmässe 468, 62332 Burgsvik (följ skylt mot parkering bredvid vingården). Sedan åker vi gemensamt till vineriet i Burgsvik. Besöket tar 1,5-2 timmar.

Aktivitet 650 kr

I aktiviteten ingår besök i vingården och vineriet hos Emma & Andrea på Långmyre Vineri

Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.