Baka Gotlandslimpa i vedugn på Tjeldervik Gård

Kom till vår ö och träffa Matilda. Hon vill lära dig traditionen att baka Gotlandslimpa. Varva brödbaket med strandpromenader och god mat. Klucku tei ingår.

 

Varaktighet 5 h
Gruppstorlek Max 8 personer
Aktivitetsnivå Lugn

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

20/11, 21/11, 18/12 & 19/12, klockan 10-15

Finns det ett godare bröd än Gotlandlimpa? På Tjeldervik Gård har vi gjort det gotländska kulturarvet till vår egen vardagskultur. Kom och lär dig baka Gotlandslimpa i  vacker miljö på den strandnära gården på östra Gotland. I priset ingår lunch och fika.

Startskottet för dagen är att vi tänder eld i den stora vedugnen. Därefter serveras klucku tei (gotländska för förmiddagskaffe och smörgås) samtidigt som du får en kort introduktion till gotlandslimpan och vedugnen.

Vi eldar, knådar den stora degen i trätråget, bakar upp och gräddar bröden. Medan degen jäser tar vi en skön strandpromenad och senare medan bröden gräddas i ugnen bjuds det på vegetarisk sopplunch gjord på gårdens egna grönsaker i det mysiga köket.

Kursen äger rum i en rofylld miljö på den vackra gården från 1912. Kursen ges av Matilda Svahn som tillsammans med sin familj är den fjärde generationen som lever på Tjeldervik Gård i Boge. Ta med förkläde, inneskor eller varma sockor, en bakhandduk och yllefilt. I priset ingår kaffe och smörgås, sopplunch samt en nygräddad limpa.

Tjeldervik Gård ligger 35km öster om Visby, dvs ca 35 minuter med bil. Adressen är Boge Tjäldervik 408.

Aktiviteten sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Aktivitet 1400 kr

I aktiviteten ingår bakkurs, kaffe och smörgås, sopplunch och en nygräddad limpa.

Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.