Lammrunda på Ammor gård & lunch i Valbyte fiskeläge

Kom till vår ö och besök Ammor gård i Västergarn. Du får följa med bonden Torbjörn på lammrunda tillsammans med hans vallhundar. Utflykten avslutas med lunch tillagad av närodlade grödor som är i säsong.  

Varaktighet 3 h
Gruppstorlek max 10 personer
Aktivitetsnivå Lugn

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

Lördagar & söndagar vecka 26 - 30, klockan 09.30

Klockan 9.30 samlas vi vid Ammor gård i Västergarn 2,5 mil söder om Visby. Där får vi träffa lammbonden Torbjörn som berättar om gården och dess verksamhet.  

Lammrunda går Torbjörn varje dag med sina bordercollies som alla är utbildade vallhundar. Tillsammans gör de en daglig tillsyn av lammens beteende, hälsa och bete.  Du bjuds på en naturskön upplevelse med lamm och hundar i en mark med rik fågelfauna och vacker vy.  

Torbjörns sambo Maria tävlar även gårdens hundar i vallning och det är en fröjd att se hundarna arbeta i samspel med Torbjörn och Maria. Vi får även under turen en guidning om området runt Västergarn och även om olika lammraser såsom gutefår och gotländska pälsfår.

Turen tar två timmar och avslutas med enkel lunch, dryck och fika i picknickkorg som står framdukad i naturskön miljö. Kläder efter väder.  

Aktivitet 549 kr

I aktiviteten ingår lammrunda och lunch i Valbyte fiskeläge som är lagad av (närodlat & säsongsbaserat).

Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.