Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Lammrunda på Ammor gård & lunch i Valbyte fiskeläge

Kom till vår ö och besök Ammor gård i Västergarn. Du får följa med bonden Torbjörn på lammrunda tillsammans med hans vallhundar. Utflykten avslutas i Valbyte fiskeläge med lunch tillagad av närodlade grödor som är i säsong. Lån av gummistövlar ingår.

Varaktighet 3 h
Gruppstorlek max 10 personer
Aktivitetsnivå Lugn

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

Nya datum kommer våren 2021!

9.30 samlas man vid Ammorgård i Västergarn 2,5 mil söder om Visby. Där får vi träffa lammbonden Torbjörn som berättar om gården och dess verksamhet. Man kan även där få låna ett par gummistövlar innan man beger sig ut på lammrunda.

Lammrunda går Torbjörna varje dag med sina bordercollies som alla är tränade att valla lamm för att Torbjörn ska kunna hålla rätt på sina lamm och titta till deras välmående. Torbjörns marker är natursköna i naturreservatet Paviken som även är känt för sin rika fågelfauna så under turen väntar vackra vyer.

Torbjörns sambo Maria tävlar även gårdens hundar i Vallning i SM och det är en fröjd att se hundarna arbeta i samspel med Torbjörn och Maria. Vi får även under turen en guidning om området runt Västergarn och även om olika lammraser såsom Gutefår etc. Turen tar två timmar och avslutas med enkel lunch, dryck och kaffe i picknickkorg som står framdukad i fiskeboden vid Valbyte fiskeläge.

 

Aktivitet 549 kr

I aktiviteten ingår lammrunda och lunch i Valbyte fiskeläge som är lagad av (närodlat & säsongsbaserat).

Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.