Vandra Östkustleden från Anga till Närsholmen.

Kom till vår ö och vandra på öns östra vandringsled som sträcker sig från Anga prästänge till Närsholmen.

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

Året runt

Gotlands längsta led är markerad med orangea ledmarkeringar och binder ihop 8 socknar. Under den 73 kilometer långa leden passerar besökarna 8 naturreservat.

Du har möjlighet att vandra längs en lättillgänglig och naturskön kuststräcka. Längs vägen kommer du kunna uppleva fiskelägen, sandstränder, raukar, stenstränder, höga klinter och gammal skog. Olika fåglar och växter finns också beroende på årstid. Men havet och friheten finns alltid där.

Det går att vandra hela eller delar av leden. En detaljerad karta över östkustleden finns i pdf-format om du klickar här.

Mer information finns på Östkustleden.se, alltså med Ö. 

5 tips när du vandrar Östkustleden:

  • Kunskapens kraft. De olika naturreservaten har informationsskyltar uppsatta där du kan läsa vad som finns att se och uppleva. 
  • Klä dig efter väder och vind. Bra och bekväma skor underlättar besöket såväl som kläder avsedda för utomhusklimat – glöm inte att vädret kan ändras snabbt.
  • Ta med något gott. Pick-nick utomhus smakar av någon anledning ofta extra gott. Sommartid finns serviceställen och övernattningsmöjligheter.
  • Toapapper och påsar. Nöden har ingen lag och det är bra att ta med sig toapapper – och påsar så att inget skräp lämnas kvar.
  • Ut och njut. Visst är det bra att ha mobilen med sig, för att hitta rätt väg eller om något skulle hända även om mobiltäckningen kan vara dålig på vissa platser. Det går att byta mobilens uppkoppling mot östkustledens avkoppling.

Välkommen ut i den gotländska naturen!

Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.