Vandra Klintkustleden på nordvästra Gotland

Välkommen ut i den gotländska kustmiljön, vandra Klintkustleden över klintar och strandängar, förbi fiskelägen och fornborgar. Vandra i nuet och gilla läget!

Varaktighet Valfritt
Gruppstorlek -
Aktivitetsnivå Varierande terräng

Aktiviteten är bokningsbar följande datum:

Året runt

Välkommen ut i den gotländska naturen och vandra Klintkustleden, norr om Visby. Leden är i dagsläget 30 kilometer och framöver kommer den bli ännu längre. I dagsläget går den från Lummelunda, genom Stenkyrka, Hangvar och Hall socken.

Den kustnära leden är en av Sveriges vackraste leder och längs leden får du uppleva allt från fiskelägen till fornborgar och storslagen utsikt från de mäktiga klintarna. Det är lätt till medelsvår vandring och leden är märkt med orangea band eller brickor. Var försiktig i närheten av klintkanterna på grund av rasrisken. Leden binder ihop sex naturreservat och det finns grillplatser på ett flertal ställen.

3 platser du inte får missa under vandringen:

  • Gotlands högsta rauk ligger i närheten av Lickershamn.
  • Häftingsklint. Den 30 meter höga klinten bjuder på milsvid utsikt över hav och kust.
  • Strandvandring söder om Harudden. Passa på att spana in fågellivet i den säregna miljön.

5 tips när du vandrar Klintkustleden:

  • Kunskapens kraft. Naturreservaten har informationsskyltar uppsatta där du kan läsa vad som finns att se och uppleva. Matnyttig info finns även på Länsstyrelsens hemsida: https://www.lansstyrelsen.se/gotland
  • Klä dig efter väder och vind. Bra och bekväma skor underlättar besöket såväl som kläder avsedda för utomhusklimat – glöm inte att vädret kan ändras snabbt.
  • Ta med något gott. Pick-nick utomhus smakar av någon anledning ofta extra gott. Sommartid finns serviceställen och övernattningsmöjligheter.
  • Toapapper och påsar. Nöden har ingen lag och det är bra att ta med sig toapapper – och påsar så att inget skräp lämnas kvar.
  • Ut och njut. Visst är det bra att ha mobilen med sig, för att hitta rätt väg eller om något skulle hända även om mobiltäckningen kan vara dålig på vissa platser. Det går att byta mobilens uppkoppling mot klintkustens avkoppling.
Karta över Klintkustleden
Resepaket fr. 1590 kr

I resepaketet ingår resa och boende på hotell i två nätter. Priset avser del i dubbelrum.