Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Destination Västervik

Den småländska staden Västervik är en av fastlandets charmigaste platser. Med sin närhet till skärgård, hav och kust är den en oslagbar pärla att besöka för allehanda vattenäventyr. Destination Gotland trafikerar rutten Visby - Oskarshamn året runt. Från Oskarshamn till Västervik är det knappt sju mil längs E22. 

Oavsett om du vill hänga i Västervik en dag eller en vecka (eller ett liv) kommer du inte bli besviken på den lilla charmiga staden med det stora utbudet. 

Färjan som trafikerar Visby - Oskarshamn gör det enkelt att kombinera en resa till, eller från, Gotland med ett besök i den fina skärgårdsstaden. 

Fler tips och massa inspiration hittar du på vastervik.com

3 tips för att uppleva Västervik under en dag

Scandic hotell Visby

Naturen

Upplev Västerviks mångfald av natur. Här finns en skärgård med 5000 öar, kobbar och skär. Men också ett inland med sjöar och skogar. Perfekt att upptäcka för vandring, kajakpaddling, fiske eller cykling.

Skärgården

Åk på skärgårdsutflykt. Finns det något vackrare än en skärgård, vatten, öar, öppenhet och tillgänglighet? I området runt Västervik finns populära öarna Hasselö och Idö som är uppskattade resmål. Dessa når du enkelt med skärgårdstrafik från stadskärnan.

Staden

Strosa runt i Västerviks mysiga stadskärna. Shoppa och ät lunch på Björn Ulvaeus Slottsholmen eller på någon av de andra uteserveringarna längs strandpromenaden. Upptäck området vid Kulbacken där du hittar Västerviks museum med utställningen om skeppet Mars. Här har du också vacker utsikt över staden med Slottsruinen i förgrunden.

 

Barnens favoriter i Västervik med omnejd