Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi åker dit loppis-skyltarna pekar!

De oändliga utflyktsmålen, den underbara naturen, vädret, människorna och den goda maten... Listan över vad paret Billgren/de Wolfe älskar mest med Gotland kan göras lång. Deras längtan efter att få spendera mer tid på ön gjorde att de tillslut köpte ett eget hus, perfekt för såväl sommarsemestrar som vår- och höstvisiter.

Namn: Elsa Billgren Ålder: 31 Bor: På Södemalm i Stockholm och i Alskog på Gotland Gör: Programledare, bloggare och vintageentreprenör Familj: Maken Pontus de Wolfe, sonen Lynn 1,5 år och katten Mira Blogg: elsa.elle.se

Elsa Billgren är programledare, bloggare och vintage-entreprenör. Men också deltidsboende på Gotland sedan ett knappt år tillbaka. I och med att familjen inte flyttat hit permanent utan mest är här på sommaren kan man lätt kategorisera dem som ”sommargotlänningar”. Men Elsa är noga med att beskriva deras hus som ett ”sommar/vår- och höst-hus” och således blir de ju då ”sommar/vår- och höst-boende”, eller hur?

– De senaste fem åren har inte känts kompletta om jag inte varit en vecka eller fem på Gotland på sommaren, berättar Elsa.
 Längtan efter att få tillbringa mer tid här fick oss att göra slag i saken, och vi köpte ett alldeles eget Gotlandshus i vackra Alskog i våras.
 Nu har vi ett eget ställe att andas ut på, att ladda om, pyssla med och ge all vår kärlek till. Inte är det vilket hus som helst heller, utan kanske det vackraste stenhus från 1910 jag någonsin lagt ögonen på.Elsa berättar hur de längtade efter att få vara naturnära utan att det fick bli ödsligt. Både hon och maken Pontus är riktigt sällskapssjuka, och då många av deras nära vänner har hus i närheten blev huset i Alskog perfekt. 

Elsa Billgren på Gotland

– På Gotland finns alltid något härligt att göra tillsammans. Inte minst utflykter, vart man än åker finns nya fantastiska platser att upptäcka. Elsa fortsätter,
 Vi bor ganska nära När, så dit åker vi ofta. Sen ställer vi bilen och möter vinden på de karga och oh så vackra stränderna. Annars åker vi gärna till Bungenäs och cyklar runt eller ner till Sudret och fikar på Körsbärsgården. Men allra oftast åker vi dit loppisskyltarna pekar säger hon och skrattar.

Att Elsa är något av en vintage-expert är nog ingen hemlighet. Men hon har också en passion för det ekologiska och närodlade. 
 Dessutom älskar jag hållbarhetstänket och känslan av att inget lämnar eller kommer till ön i onödan förklarar hon och fortsätter,
– Här på Gotland finns mycket historia och saker som fått leva kvar. Det gör dessutom loppis-utbudet på ön helt ljuvligt. Det går att fynda riktigt bra och det mesta är gammalt. Exakt så som jag vill ha det, avslutar Elsa.

Loppis-experten tipsar...

Bli en loppisfyndare!
Se till att alltid vara först på plats! Gå både på alla de stora loppisarna och våga samtidigt rota på de som känns lite mindre fräscha. Även en tallrik duger under lorten, det är bara att diska!

Bästa loppisknepet
Håll koll på de fasta loppistillfällena som tex Lions anordnar. Placera en väl vald person vid lämplig plats och lämna fynden där. Sen ger du ett totalpris till säljarna och hoppas på det bästa!

Elsa Billgrens loppistips

Kuriåsa

Underbar lada i Hemse fullproppad med med finvintage och inspiration. Här hittar jag de där lyxiga gamla lantliga detaljerna som gör ett rum.

Röda Korset

På Röda Korset i Hemse kikar jag alltid förbi när jag är i krokarna, det finns absolut fyndchans här!

Fint & Fult

Missa inte denna Fårösunds-pärla som blandar vintage med nytt. Perfekt stopp när du är i norr!

Stationshuset

En brokig loppis i Havdhem med mängder av grejer. Inget för den som inte vill rota och fynda!

Lions

Varje år har Lions loppisar på Gotland. Kika på svenskaloppisar.se för att se när och var!

Loppisen i Ronehamn

Bredvid den härliga restaurangen Kapten Grogg gömmer sig en utmärkt loppis. Missa inte!