Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Kultursommar på Gotland

Mellan stränder och blomsterängar, i ruiner och tält, från Fårö i norr till Sudret i söder, för alla människor som befinner sig på Gotland – väntar en lustfylld sommar full av kulturevenemang.

Sommaren på Gotland bjuder in till mängder av olika kulturella evenemang, allt från varieté och filmvisningar, till teaterföreställningar och konserter. Oavsett om du har årskort på Dramaten, föredrar utomhusföreställningar, gillar fart och fläkt, hög musik eller intressanta filmer så finns något för dig.

Här tipsar vi om fyra måsten för dig som befinner dig på ön i sommar:

Bergmanveckan. Bergmancenter, Fårö. 24 – 30 juni.
Unna dig en vecka på Fårö som går i Bergmans anda. En hel vecka fylld av film, samtal, musik, teater och föreläsningar. För de yngre Bergmanfantasterna finns dockteater, japansk animerad film, kortfilmsworkshop och teaterföreställning. Dessutom exklusiv visning av filmen And then we danced och besök av Harriet Andersson.
Läs mer om Bergmanveckan här!

Romateatern, Roma Klosterruin. 26 juni – 17 augusti.
I år fyller Romateatern 30 år och det firas med en uppsättning av Shakespeares pjäs Kung Lear, lika aktuell som när den först publicerades i början av 1600-talet. Den mogna tragedin framförs i de vackra klosterruinerna i Roma och anses av många att vara Sveriges mest stämningsfulla utomhusteaterscen.
Info och biljetter hittar du här!

Variété Hablingbo, Hablingbo. 10 juli – 11 augusti.
Gotlands uttrycksfulla Variété bjuder i år på den visuella föreställningen ”Sneezing Universe”, en upplevelse utöver det vanliga. Följ med in i mörkret för en show som öppnar dina ögon, en resa i ett förunderligt universum av ljud och ljus som handlar om världens skapelse och dess nedbrytning genom föroreningar.
Biljetter säljes på deras hemsida!

Medeltidsveckan, Visby. 4 – 11 augusti.
Under vecka 32 återgår Visby till sina forna medeltidsdagar. Besök marknaden, ät grillat lamm och skåla i en skål mjöd. Möt likasinnade och heja på din hjälte i turnéspelen! Dessutom kurser i silversmide, benkarving och mjödbryggning, eldshow (om vädret tillåter), Spökvandring och massor av musikaliska uppträdanden.
Läs mer och köp biljetter här! 

Under hela sommaren kommer Gotland gäsas av många högklassiga artister, eller vad sägs om Veronica Maggio, Carola och Timbuktu? 

Här kan du läsa mer om konsertsommaren på Gotland!