Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Upptäck hela världen i sommar!

Du behöver inte resa så långt för att upptäcka världens underverk. Det tar drygt tre timmar att resa från fastlandet till Gotland. Väl på ön är det nära mellan de olika länderna och världsdelarna. Välkommen till Gotland – en kort resa långt bort.

8 saker att uppleva på din gotländska jorden runt-resa:

Stränder

En klassisk jorden runt-resa innehåller massa besök på fina stränder. Det kan vara långa glassiga stränder med musik, drinkar och vattenlekar – eller lugna små badvikar som nästan inga andra känner till. Gotland har 8 mil sandstrand och garanterat någon som passar dig oavsett om du längtar efter solkrämsdoften på Tofta, morgonyogan på Sudersand eller en sandslotten på en barnvänlig och långgrund strand.

Savannen

Ödslig natur, rikt djur- och naturliv. Som gjort för att spana efter vilda djur, ett givet inslag på alla äventyrliga resor.

Det finns karga områden på både norra och södra Gotland. Även om du inte skulle bli förvånad som det dök upp en giraff eller ett par elefanter i solnedgången kan du lugna dig med att det mestadels är små rabbisar som skuttar runt i solnedgången. Och lugn, vattenhål, anpassade till oss människor finns det gott om.

Solnedgångar

Ack, dessa solnedgångar. Alla jorden runt-resor måste innehålla den perfekta Instagram-bilden tagen medan solen går ner! Missa inte att promenera, jogga, ha en picknick, paddla Stand Up-paddle eller ta en drink medan solen dyker ner i havet.

Som om det inte vore nog så är det himla praktiskt att Gotland är en ö – då är det nära till soluppgångarna också. Bara att åke til andre siden, så att saj.

Ruiner

Upptäckslusten är ofta som stor när man är ute och reser. Att upptäcka en ruin är inte bara en fin sevärdhet, det är också ett sätt att resa i tiden. I Visby finns det fler än tio ruiner och en imponerande ringmur. Runt om på ön finns flera ödekyrkor och många fullt fungerande medeltida kyrkor. Vilken är din favorit?

Lokal kultur

De flesta globetrotters vill gärna upptäcka den lokala kulturen när de är ute och reser. Längtar du efter Gotlands lokala kultur kan ett besök till den Botaniska Trädgården vara ett utmärkt besöksmål. Vackra blommor, sällsynta växter, nära till havet och strandpromenaden. I trädgården finns också ett vackert lusthus som du kan gå in i och därifrån njuta av utsikten. 

Uteserveringar

En äkta globetrotter har koll på uteserveringarna för där spenderas en stor del av restiden.

Att upptäcka det lokala köket brukar vara en av höjdpunkterna på en resa. I Visby och runt om på ön finns flera matställen och caféer som erbjuder mat och godsaker som vuxit och levt på ön. Missa inte saffranspannkakan med salmbärssylt eller gotländsk sparris och prova gärna någon lokalproducerad dryck som äppelmust eller öl som finns både med och utan alkohol.

Villovägar

Vad vore en jorden runt-resa utan att prova små outforskade vägar då och då? Att cykla fram på små stigar och se vart de leder kan bli en av resans höjdpunkter. På Gotland finns det perfekta vägar att utforska, har du tur så hittar du en villoväg som leder till något spännande, vackert eller roligt. Ön har över 140 naturreservat, perfekta små oaser att besöka. Har du tur kan du få se orkidéer eller havsörnar när du är ute på upptäcktsfärd.

Världens underverk

Varje resmål har sina höjdpunkter som måste upplevas. Sevärdheter så sällsamma att de hamnar på en bucketlist över ställen som inte får missas. Vid Langhammars i norr och Hoburgen i söder finns raukfält vilka är några av Gotlands mest uppskattade sevärdheter. Passa även på att upptäcka några av de mindre kända som till exempel finns vid Lergrav, Lickershamn och i Ljugarn.