Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Sudersand, Fårö | Foto: Patrick Hansson

Äventyr och upplevelser

För dig som gillar att vara aktiv på semestern så har Gotland mycket att erbjuda. Den långa kuststräckan ger dig utmärkta förutsättningar att själv skapa träningstillfällen. Dra på dig löparskorna, hoppa upp på cykelsadeln eller hyr en kajak och njut! Vill du ha extra utmaningar ska du läsa våra tips på adrenalinhöjande aktiviteter i sommar.

Löparglädje

Knyt på dig löparskorna och låt benen ta dig ut i det fria. Njut av den friska havsluften längs strandpromenaden eller ge dig ut på en trailrun vid någon av kustens klintar. Det fina med löpningen är att du själv väljer nivå, Gotland har allt att erbjuda, i storslagen och unik natur. För dig som ser utmaningen i en tävling erbjuds flera lopp. Allt från rena motionslopp till tuffa terränglopp.

Upplevelser från hästryggen

På flera platser runt om på ön kan du bege dig ut på turridning. Det är en ynnest att få uppleva den gotländska naturen från hästryggen. Långa sandstränder inbjuder till fartfylld galopp och de karga vidderna ger nästan en känsla av vilda västern. Landskapet och hästens rörelser skapar ett lugn och en härlig frihetskänsla. För att boka en kurs eller hyra en egen häst, läs mer på hovleden.se

Gotland på cykelGotland på cykel

På cykel är färden en lika stor upplevelse som målet. Gotland har blivit känt som en cykelö och lämpar sig väl för både cykelsemester, utflykter, mountainbiketurer och långdistanscykling. Bland våra bokningsbara aktiviteter längre ned på sidan hittar du guidade turer med mountainbike. Vill du hellre bege dig ut på egen hand kan du hyra cykel här.

Saltstänkta äventyr

Vattenaktiviteter ligger nära till hands var du än befinner dig på ön. Öppet hav ger starka vindar och erbjuder fantastiska möjligheter till Kitesurfing och Vindsurfing. Har du inte egen utrustning finns lokala företag som tillhandahåller kurser och all den utrustning som behövs. Under delar av året kan även vindarna ge möjlighet att vågsurfa och det är framförallt höstarnas stormar som ger de vågor som krävs.

Ett annat härligt sätt att nyttja havet är att paddla havskajak längs pallkanter och uppleva klintkusten från ett nytt perspektiv. På öns nordöstra del finns en liten gotländsk skärgård som utgör en perfekt miljö att paddla i. Här kan man göra strandhugg och njuta av den medhavda matsäcken i garanterat folktom miljö.

Klättring vid Högklint

Hisnande höjder och fritt fall

Med alla sina vackra kalkstensklintar är Gotland en unik plats att klättra på. Vare sig du är nybörjare eller van klättrare finns något nytt att uppleva. De höga klintarna inbjuder till klättring men bör inte utövas på egen hand. Kalkstenen är porös och faller lätt sönder. Lokala företag erbjuder väl säkrade platser och vägledning för en lyckad upplevelse.

För dig som letar efter en riktig adrenalinkick finns möjlighet till fallskärmshoppning. Det är något utöver det vanliga att kasta sig ut ur ett flygplan 3000 meter över Visby för att sedan falla fritt innan fallskärmen tar dig tryggt och säkert till marken. Upplev Visby och Gotland från ovan, garanterat ett minne för livet.