Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 10 september 2020)

Gotländsk design

Gotland har länge lockat konstnärer och hantverkare. Kanske är det den säregna naturen och det speciella ljuset som gör att många väljer att slå sig ned och öppna sin ateljé här. Både i Visby och runtom på ön kan du besöka trevliga butiker, ateljéer och gallerier som erbjuder allt från hantverk till konst och inredning.

Öns konstnärer

Lera, betong, sten, glas, ull, skinn och textil är exempel på vanliga material som öns hantverkare och formgivare arbetar med. Många har en butik i anslutning till sin verkstad och ateljé på gården där de bor. Håll utkik efter deras skyltar när du kör längs de gotländska vägarna och ta dig tid att stanna. Många har öppet året runt, se bara till att du hör av dig i förväg.

Gör en konstresa runt ön

Öppna Ateljéer är ett måste för konstälskaren! Under Kristihimmelsfärdshelgen, den 5-8 maj, håller konsthantverkare och formgivare dörren öppen för besök och försäljning. Med sina 88 utställare är Öppna ateljéer en av Sveriges största utställningar och konstrundor. Vissa konstnärer demonstrerar även hantverket under helgen och erbjuder möjligheten att prova på själv. Läs mer om öppna ateljéer och konstnärerna på www.oppna-ateljeer.se