Oavsett om du vill ha frukost, lagad mat eller är sugen på en fika finns flera alternativ att välja på från utbudet ombord på färjorna. Skeppsrestaurangen är alltid öppen vid avgång och menyn är anpassad efter säsongens växlingar. Bistron i den aktra delen av fartyget på däck 7 håller öppet under högsäsong. För öppettider vid övriga tider på året vänligen kontakta informationen ombord.

Skeppsrestaurangen

I Skeppsrestaurangen serverar vi vällagad mat för alla smaker och plånböcker. Allt från läckra fiskrätter, fräscht vegetariskt till mustiga kötträtter och gästernas egna favoriter. Till varmrätterna ingår alltid sallad och självklart bjuder vi på sodavatten. 

Alla varmrätter är märkta med symboler så att du lätt kan se vilka rätter som är vegetariska eller à la minute dvs tillagas på beställning. Råvarorna väljs ut omsorgsfullt och köttet köps in från svenska och gotländska gårdar i den mån det går (markeras vid rätten i menyn).

För våra yngsta gäster har vi alltid en barnmeny och flera varmrätter som kan beställas i halvportion.

Menyn byts månadsvis under normalsäsong och varmköket håller öppet till kl. 22.00 varje dag. Vi har fullständiga rättigheter.

För att kunna erbjuda närproducerad mat samarbetar vi med flera gotländska leverantörer. Vår vildfångade fisk och våra räkor kommer från ett hållbart fiske. Vi serverar 100 % UTZ certifierat och klimatkompenserat kaffe från Arvid Nordqvist, Rainforest Alliance certifierat te och ekologisk frukt på alla våra avgångar.

sunt & gott - ditt hälsosamma alternativ ombord

På vår meny hittar du alltid några lite sundare alternativ. Dessa rätter och produkter är märkta med symbolen "Sunt & gott", vilket är vår egen stämpel som markerar att det är balanserade och näringsriktiga alternativ. Vi har utgått från de Nordiska näringsrekommendationerna som bland annat belyser vikten av helheten i kosten och att man äter varierat.

Våra utvalda rätter innehåller därför extra mycket grönsaker och baljväxter, vegetabiliska oljor och mat med fullkorn. Sunt & gott helt enkelt!

Allergimärkning

Alla våra varmrätter är märkta med symbol för dig som vill välja laktos- eller glutenfri måltid. Vi kan alltid erbjuda glutenfritt matbröd och fikabröd. Prata med personalen ombord som gärna hjälper dig om du har frågor kring det som serveras.