Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 21 oktober 2020)

Information om pendlarfilen

Från och med den 1 mars 2017 erbjuder vi er pendlare förtur i den s k pendlarfilen, vilket syftar till att underlätta resandet och minska väntetiden vid ankomst för er som är våra mest frekventa resenärer. Ambitionen är att erbjuda detta året runt, med reservation för stora reshelger samt undantaget högsommaren.

Vi jobbar på lösningar för att vidareutveckla tjänsten så att det fungerar även under dessa tider, men i dagsläget är schemat redan så tight för av- och pålastning att det här inte finns utrymme för undantag. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och återkommer med mer information längre fram. För att pendlarfilen ska fungera för alla är det viktigt att vi samarbetar och hjälps åt. För bästa möjliga resultat har vi därför sammanställt några viktiga punkter som vi alla behöver förhålla oss till.

  • Incheckning minst 45 minuter innan, ju tidigare du är på plats desto bättre. Se mer info längre ned på sidan.

  • Kom i extra god tid om du åker från Visby på söndagar. Just denna avgång är det nästan alltid köer och trångt i samband med incheckning, samtidigt som schemat för lastning är väldigt tight. Detta gäller även stora reshelger. Se mer info längre ned på sidan.

  • Pendlarfilen gäller enbart fordon som inte är bredare än 2 meter. Läs mer om detta längre ned på sidan.

  • Ha alltid pendlarskylten synlig och glöm inte att pendlarkortet ska sitta på skylten vid ombordkörning och tills det att bilen är parkerad.

  • Man kan tyvärr inte kombinera pendlarfil med tex djurfil. Där får du som pendlare helt enkelt välja vilket behov som går först för just den turen.

  • Vi vill också att ni har extra överseende med förtursfilen i Oskarshamn, där utrymmet är begränsat på kajen. Personalen gör självklart sitt bästa för att er förtur ska fungera.

Vilket fordon får användas?

Pendlarfilen kan nyttjas av samtliga vars fordon inte är bredare än 2 meter. Dock är det inte möjligt att ha släp, husvagn eller liknande. Dessa begränsningar är framtagna av lastningstekniska skäl. 

Incheckning

Du måste alltså vara incheckad 45 minuter innan avgång för att vara garanterad förtur. Det betyder att man bör vara på plats i god tid innan, då det vid vissa avgångar lätt blir kö till incheckningen. Detta beror främst på att schemat för av- och pålastning är väldigt tight, och det finns inte alltid utrymme för marginaler. På de mest populära avgångarna blir detta extra påtagligt, varför vi inte i nuläget kan lova er förtur under stora reshelger. Detta gäller även söndagsavgångarna från Visby. Under högsommaren har vi i nuläget inte möjlighet att erbjuda tjänsten alls, men vi jobbar på lösningar för att detta för framtiden. Vi hoppas på er förståelse för dessa avvikelser.

Huvudsyftet med pendlarfilen är att spara tid vid ankomst, vilket innebär en bra placering på bildäck för att komma av båten så snabbt som möjligt. Det betyder alltså inte att man per automatik får köra ombord först.

Undantag 

Följande dagar och sommarveckor är undantagna 2020:

Påsk
8/4-10/4 Till Gotland
13/4 Från Gotland

Första maj:
1/5
Kristi himmelsfärdshelgen:
21/5 Till Gotland
24/5 Från Gotland

Nationaldagen:
6/6

Sommar 17/6 - 13/8

GGN:
21/10 – 23/10 Till Gotland
25/10 – 26/10 Från Gotland

Alla helgons dag:
1/11 Från Gotland

Julen:
21/12-23/12 Till Gotland
27/12 Från Gotland

Frågor eller funderingar?

Har ni feedback eller funderingar är ni välkomna att kontakta kundservice. Saknar du en pendlarskylt? Kontakta vår kundservice på 0498-20 18 85 eller kundservice@destinationgotland.se så hjälper de dig!

Välkommen ombord!