Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 5 augusti 2020)

Vi följer myndigheternas anvisningar noga med anledning av covid-19.
Viktig information gällande covid-19, läs här (uppdaterad 5 augusti 2020)

Hjälp oss att hjälpa djuren på bildäck!

Det är inte bara vi människor som reser till och från Gotland. Många djur transporteras samma sträcka, såsom hundar, katter och hästar. Och stor del av dessa befinner sig på bildäck under överfarten. För att de ska slippa höga ljud som skapar oro och rädsla ber vi dig att ALLTID stänga av billarmet när du reser med oss.

Bilens larm kan aktiveras av vibrationer i fartyget, och larmljud är extremt obehagligt för djur som vistas på bildäck. Vi vill därför vädja till dig att stänga av billarmet under överresan. Det gäller på samtliga bilar, och alltså oavsett om du reser med eller utan djur. Vet du inte hur man stänger av larmet ber vi dig att läsa om detta i din fordonsmanual. 

Det finns också en del saker man som djurägare kan tänka på om man reser med djur. Se gärna vår intervju med Malin Flodman, djurägare och VD för Tyresö Djurklinik, som berättar om hur det är att resa med djur på våra fartyg:

Här nedan har vi summerat Malin Flodman bästa tips till dig som reser med djur:

  • Rasta ordentlig innan avfärd
  • Stäng av billarmet
  • Ha din hund/katt i bur (finns risk för att det ramlar ner saker från packningen eller att djuren fastnar i nedvevade rutor eller annat i bilen)
  • Öppna fönster eller baklucka om bur finns
  • Se till att det finns tillräckligt vatten som är lättillgängligt för ditt djur
  • Som djurägare är du skyldig att följande jordbruksverkets föreskrifter. Läs dem här!

Och till övriga resenärer gäller alltså framför allt en sak: stäng av bilens larm under överresan! Vet du inte hur man gör så kan du inför resan enkelt ta reda på det via bilens manual eller närmaste bilhandlare/verkstad.

Ett stort tack för att du tänker på djuren!