Välkommen ombord på nya M/S Visborg

Det nya fartyget drivs med LNG, eller flytande naturgas. Ett drivmedel som reducerar koldioxidutsläppen med upp till 20 % för ett minskat klimatavtryck. Med sin gasdrift är M/S Visborg ett av världens största LNG-fartyg. 

Namn: SF 1650 - M/S Visborg. Byggd: 2018 av Guangzhou Shipyard Int, Kina. Längd: 200 m. Bredd: 25 m. Fart: 28,5 knop. Kapacitet: 1650 passagerare, 98 hytter. Lastkapacitet: 500 personbilar/ 1 650 lm. Ombordfaciliteter: Restaurangtorg, café, butik, lekrum och filmvisning.

Klicka här för att se fartygets översiktsplan.

M/S Visborg kommer i huvudsak trafikera linjen Nynäshamn – Visby. Fartyget är lite större än dagens M/S Visby och M/S Gotland och kommer att kunna ta emot 1650 passagerare och 500 personbilar. M/S Visborg är Rederi AB Gotlands största investering sedan bildandet 1865.  

Bekväm och modern inredning

M/S Visborg är modernt inredd med färgställning och materialval som för tankarna till Gotland. Konceptet ombord känns igen från dagens färjor men har moderna uppgraderingar för att öka bekvämligheten och upplevelsen ombord.

Aktersalong – Vilstol i aktersalongen.
Barnsalong – Vilstol i barnsalongen med direkt närhet till lekyta, toalett med skötbord och pentry.
Mittsalong – Vilstol i mittsalongen med direkt närhet till restaurang och café.
Försalong – Vilstol i försalongen. Här visas film på monitorerna under överresan.
Djursalong – Vilstol i djursalongen med avskärmningar som gör resan behagligare för djuren.
Kupéplats – Sittplats i kupé m. fönster (4 personer). I kupén finns soffor, TV, WC och eluttag.

Att göra ombord

Ombord finns det butiker som säljer lokalproducerade varor, tidningar, magasin och godis. Fartyget har också en rymlig Skeppsrestaurang med sittplatser. Dessutom finns det lekutrymme för de yngre. I caféerna serveras varm och kall dryck samt smörgåsar och fikabröd. Utöver de ordinarie komfortalternativen har fartyget två stycken konferenskupéer som är avsedda för mindre grupper. Båda konferenskupéerna är utrustade med TV, WC och eluttag. 

De förliga salongerna och aktersalongen är inredda med sköna vilstolar för hög komfort under resorna. 

I Skeppsrestaurangen är det gott om plats vid försäljningsställena. I själva restaurangdelen går det utmärkt att sitta och äta eller fika. I mitten av restaurangutrymmet finns lekutrymme till de små kaptenerna. 

Butiken ombord säljer allt från kläder till gotländska hantverk, magasin och godis.

Barnsalongen ligger avskild och där finns både micro/handfat och toalett med skötrum.

 Djursalongen är en egen avskild salong med direktutgång ut på däck.

Konferensrummet ombord möjliggör för grupper och företag att börja sin Gotlandskonferens redan på fartyget. Klicka här för att läsa mer om konferens ombord.

Trapphus