Välkommen ombord på nya M/S Visborg

I mars är det premiär för vårt nya fartyg och det vill vi fira tillsammans med dig! M/S Visborg kommer att visas upp i både Visby och Stockholm innan hon sätts in färjetrafiken till och från Gotland. Det nya fartyget drivs med LNG, eller flytande naturgas. Ett drivmedel som reducerar koldioxidutsläppen med upp till 20 % för ett minskat klimatavtryck. Med sin gasdrift är M/S Visborg ett av världens största LNG-fartyg. Med ombord finns även en Gotlandsmässa där den gotländska näringen visar upp det mesta av det bästa från ön.

Gotland kommer till Stockholm 23 mars

Stadsgårdskajen, klockan 10-17
Under sin visningsdag i centrala Stockholm kommer M/S Visborg lägga till vid Fotografiska på Södermalm så att alla på fastlandet kan komma och titta. Ombord bjuds det på rundvandring och det kommer även vara Öppet Forum klockan 13:30 i en av de förliga salongerna. På bildäck kommer det vara Gotlandsmässa där den gotländska näringen visar upp det mesta av det bästa från ön. Observera att insläppet stänger klockan 16:00.

Fartygsfakta - M/S Visborg

Namn: SF 1650 - M/S Visborg. Byggd: 2018 av Guangzhou Shipyard Int, Kina. Längd: 200 m. Bredd: 25 m. Fart: 28,5 knop. Kapacitet: 1650 passagerare, 98 hytter. Lastkapacitet: 500 personbilar/ 1 650 lm. Ombordfaciliteter: Restaurangtorg, café, butik, lekrum och filmvisning. Översiktsplan: Öppna sida med fartygskarta.

M/S Visborg kommer i huvudsak trafikera linjen Nynäshamn – Visby. Fartyget är lite större än dagens M/S Visby och M/S Gotland och kommer att kunna ta emot 1650 passagerare och 500 personbilar. M/S Visborg är Rederi AB Gotlands största investering sedan bildandet 1865.  Fartyget kommer gå i trafik för Destination Gotland från och med 28 mars 2019. Destination Gotland fortsätter sin resa mot ett mindre klimatavtryck. Det nya fartyget drivs av LNG, flytande naturgas och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 20 %.

Bekväm och modern inredning

M/S Visborg är modernt inredd med färgställning och materialval som för tankarna till Gotland. Konceptet ombord känns igen från dagens färjor men har moderna uppgraderingar för att öka bekvämligheten och upplevelsen ombord.

Aktersalong – Vilstol i aktersalongen.

Barnsalong – Vilstol i barnsalongen med direkt närhet till lekyta, toalett med skötbord och pentry.

Mittsalong – Vilstol i mittsalongen med direkt närhet till restaurang och café.

Försalong – Vilstol i försalongen. Här visas film på monitorerna under överresan.

Djursalong – Vilstol i djursalongen med avskärmningar som gör resan behagligare för djuren.

Kupéplats – Sittplats i kupé m. fönster (4 personer). I kupén finns soffor, TV, WC och eluttag.

Att göra ombord

Ombord finns det butiker som säljer lokalproducerade varor, tidningar, magasin och godis. Fartyget har också en rymlig Skeppsrestaurang med sittplatser. Dessutom finns det lekutrymme för de yngre. I caféerna serveras varm och kall dryck samt smörgåsar och fikabröd. Utöver de ordinarie komfortalternativen har fartyget två stycken konferenskupéer som är avsedda för mindre grupper. Båda konferenskupéerna är utrustade med TV, WC och eluttag. 

Bilder på nya M/S Visborg

De förliga salongerna och aktersalongen är inredda med sköna vilstolar för hög konfort under resorna. 

I Skeppsrestaurangen är det gott om plats vid försäljningsställena. I själva restaurangdelen går det utmärkt att sitta och äta eller fika. I mitten av restaurangutrymmet finns lekutrymme till de små kaptenerna. 

Butiken ombord säljer allt från kläder till gotländska hantverk, magasin och godis.

Barnsalongen ligger avskild och där finns både micro/handfat och toalett med skötrum.

 Djursalongen är en egen avskild salong med direktutgång ut på däck.

Konferensrummet ombord möjliggör för grupper och företag att börja sin Gotlandskonferens redan på fartyget. Klicka här för att läsa mer om konferens ombord.

Trapphus