Sanna Lennartsdotter Dackmo satsade allt på karriären i New York – för att inse att det var i Visby hon hörde hemma. Efter flera framgångsrika år utomlands var det kontrasterna som gjorde hela skillnaden. Tiden, lugnet och närheten till havet: en oslagbar kombination som gjort att Sanna har skapat sin egen drömtillvaro, mitt i lilla Visby!

Kärleken till Gotland har alltid funnits där. Trots det så gav sig Sanna iväg utomlands direkt efter studenten. Efter att ha bott i Österrike och Spanien var det dags för New York, där hon tog sin examen inom mode och design, och sedan arbetade sida vid sida med smyckesdrottningen Efva Attling och så småningom även med den välkände svenske kläddesignern Johan Lindeberg.

Så här i efterhand kan hon konstatera att åren utomlands handlade mycket om att hitta sin plats. När Sanna kom hem till Gotland igen var hon nästintill utpumpad på energi. 
– Jag hade (då som nu) ett stort behov av mer tid, förklarar hon och fortsätter 
– Här i Visby finns ingen vardaglig pendlingstid, ingen väntan. Det ger mig mer tid för familj, vänner och inte minst mig själv och mitt välmående, fortsätter Sanna.

Nu arbetar hon som smyckesdesigner och driver familjeföretaget Wisby Ur&Guld samt e-handel WUGO.se. 
– Här finns alla möjligheter att skapa saker, och det är ett perfekt ställe för kreativa människor. Gotland är fullt av drivna småföretagare som alla mer än gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Sanna berättar hur hon har skapat sin egen drömtillvaro i Visby, såväl yrkesmässigt som privat.
– Det är sådan otrolig lyx att vakna med havet utanför fönstret förklarar hon. Och att kunna gå på stjärnkrogar som håller öppet året runt. I lilla Visby på lilla Gotland. 

Sannas visby-favoriter:

Surfers


Helt klart favoritrestaurangen i stan för mig och många andra. Här är jag ofta, som mitt andra vardagsrum. Ett perfekt ställe för middag eller skönt häng!

Systemet
Nyast i stan! Härligt häng på torget, bredvid Bolaget som ett ’’litet Paris’’. En ny AW-favorit, speciellt på på hösten!

Lindgården


Ett annat favoritställe. Sill-tallriken är ett måste och be driftchefen och somaliern Frida om råd vad du ska ha i glaset. 

Adelsgatan
Svårt att inte ha Adelsgatan som favorit när jag både bor och jobbar här. Men det är verkligen en fantastisk plats med vackra hus, mysiga butiker och en häftig historia! Börja dagen med en fika på Brödboden, genuint och mysigt och alltid nybakat.

H10


En minigalleria med modern och klassisk shopping, både gotländskt och internatienella designers, bar & café. Bra ställe för frukost och möten, men även för lunch. De serverar dessutom veganskt! 

Strandpromenaden
Jag älskar havet, och det är mycket därför jag bor på Gotland. Strandpromenaden är fantastisk året runt. Här kan man promenera i solnedgång på sommaren eller under höststormarna när vinden gör allt för att blåsa omkull dig. Så häftigt! Dessutom finns Sveriges snyggaste ett utegym längs vägen.

Kärleksporten
Min mamma sa till mig som liten att det betydde tur att gå igenom kärleksporten, blir man dessutom kysst i stående i porten betyder det evig kärlek. Detta är något jag fortfarande tror på! Missa inte heller solnedgångarna här - helt magiska!

Visby Dansskola 
Jag spenderade 5-6 dagar i veckan här i tonåren, och än idag får man dansa Jazz med samma danslärare, och med några andra härliga ladies. 

 

#gotlanddifferentdays