Från och med fredagen den 17 februari ändrar vi på Destination Gotland avgångstiderna på utvalda helgavgångar. Enligt nya avtalet med Trafikverket, som började gälla 1 februari, fick vi inte avgå tidigare än kl. 16.30 från Visby på fredagar. Men efter diskussioner har vi nu fått möjlighet att i huvudsak återgå till den tidigare helgturlistan som är mer anpassad efter våra resenärer.

Det innebär att vissa av våra avgångar och ankomster fredag-söndag fram till midsommar justerats något, dels för att passa pendeltåg och övrig kollektivtrafik, men även för att helgresenärer såsom idrottslag m.fl. ska få bekvämare restider. Exempelvis avgår färjan från Visby till Nynäshamn kl. 16.00 på fredagar, med ankomsttid 19.15. Som följd innebär det att färjan tillbaka avgår kl. 20.05 från Nynäshamn, och ankommer till Visby kl. 23.20. Justeringen påverkar även södra linjen mellan Visby och Oskarshamn.

Turlistan på hemsidan har uppdaterats med de nya avgångs- och ankomsttiderna, och information via sms har gått ut till till de passagerare som är bokade på dessa turer. Övrig info sker här på vår hemsida samt genom nyhetsbrev. 

Vi beklagar att vi tvingas att ändra avgång- och ankomsttid för så många resenärer som redan är bokade. Dock känner vi att ändringarna ändå är till det bättre för de allra flesta och hoppas på förståelse för detta.