De snötäckta gränderna tillsammans med den historiska miljön gör Visby extra mysig att besöka under veckorna fram till jul. Handla gotländskt hantverk och delikatesser i butikerna i stan eller på en av alla traditionella julmarknader som finns runt om på ön. Här tipsar vi om lite av det som händer på Gotland i advent.

18-20 november | Julmarknad på Wisby Strand

Helgen före första advent är för många gotlänningar startskottet på julen med julmarknaden ”Gotlandsjul” på Wisby Strand. Ett hundratal utställare som säljer mat, hantverk, blommor och mycket annat.

26-27 november | Julmarknad i Bläse och Skyltsöndag i Visby

Den första adventhelgen anordnas den traditionella julmarknaden i Bläse på norra Gotland. Här blandas stöpta ljus med stickade vantar, hantverk och hembakat bröd.

Under samma helg är det skyltsöndag i Visby. Staden pyntas med stämningsfull julbelysning och butikerna juldekorerar sina skyltfönster. Det anordnas julkonserter, marknad på Stora torget och jultomten har lovat att komma på besök under helgen. Många restauranger i Visby serverar julbord eller erbjuder julinspirerade menyer.

3 december | tomteparad

Kl 15 den andra advent samlas tomtar, nissar, lucior och andra juliga figurer för att delta i den stämningsfulla tomteparaden med brinnande facklor från Södertorg till Stora torget i Visby.

9-11 december | Medeltida jul

Medeltidsveckan tar på sig vinterpälsen och kryddar julstämningen i Visby med riddare, gycklare och ruinkonserter. Läs mer om programmet på Medeltidsveckans hemsida.

13 december | Luciafirande i Visby Domkyrka

Luciafirandet i Visby domkyrka är en tradition som sprider ljus och hör till det mest stämningsfulla du kan uppleva på Gotland under julen. Men se till att vara ute i god tid för det är inte ovanligt att det blir fullt.

Läs mer om vad som händer i Visby i vinter på Visby Centrums hemsida.