Solnedgången i havet är lika vacker att titta på. Gränderna i Visby är lika mysiga att strosa i. På  restauranger och caféer är det liv och rörelse precis som vanligt. Mycket är sig likt på Gotland när sommar övergår till höst men det är också mycket som ändrar karaktär. Vågskvalpet slår in kraftigare mot stränderna, naturen växlar över till en varmare färgskala och sommarens utflyktsmål förvandlas till lugna oaser.

Ta en uppfriskande höstpromenad längs med Gotland vackra kust och stanna till vid något av öns pittoreska fiskelägen. I Visby kan du shoppa utan trängsel och långa köer. Förutom de välkända varuhuskedjorna hittar du många butiker med gotländsk inredning, konsthantverk och delikatesser. Här finns också gott om kulinariska krogar som håller öppet året om. Tack vare det uppvärmda havet och Visbys skyddande mur kan du ofta njuta av ljumma vindar på uteserveringar långt in på hösten. 
Restaurang Bakfickan i Visby
Förutom rekreation och avkoppling bjuder hösten på Gotland även på en rad spännande evenemang och aktiviteter.

1/10 Visbydagen|kultur i natten

Första helgen i oktober varje år hyllas den moderna världsarvstaden med ett program fyllt av musik, dans och kulturaktiviteter.

29/10 Gotland Grand National

Världens största endurotävling - Gotland Grand National. Populärt för både deltagare och beskådare.

11-13/11 Gotlands tryffelfestival

För matintresserade tipsar vi om Gotlands Tryffelfestival den 11-13 november.

Ladda ner appen Öppet Gotland! Snabb information om vilka restauranger och sevärdheter som är öppet runt om på ön.

Besök Visby Centrums hemsida för att se vad som händer i Visby i höst.